11 Mayıs 2024 Cumartesi

Patrik II. Sahak: ”Evlilik En Küçük Kilisedir”

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu Ayinine Riyaset etti. Kilise Vakıf Başkanı İskender Şahingöz, Patrikhane önderliğindeki Bilgisayar Kampanyasına 30 bilgisayar bağışı sözü verdi.

Pazar günü, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’nde Kadasetli Patrik Sahak II’nin riyaset ettiği Kutsal Sunu ayinini Peder Zaven Bıçakçıyan sundu.

Rab’bin sofrasına diyakonlar ve okuyucular da hizmet ettiler. İlahileri Kıdemli Okuyucu Rober Doğanay’ın orgu ve şefliğinde kilisenin okuyucuları seslendirdi. Ayine Peder Şirvan Mürzyan’ın yanı sıra değişik semtlerden gelen inanlılar da iştirak ettiler.

Kilise takvimine göre, Kutsal Kitap’tan Markos 10:1-12 bölümleri okundu. Patrik Hazretleri bu bölümlerdeki evlilik konusu üzerine vaaz verdi.

Evlilik töreni sırasındaki, bazı sembolik anlamları açıkladı.

Vaazdan bazı başlıklar şöyle;

“Evlilikte en önemli şey sevgidir. Evlilik sosyal bir müessesedir ve toplumun sağlıklı olması için sağlıklı aileler kurmak gerekir. Evlilik en küçük kilisedir. Sevgi özünde insanın kalbinde bulunan iradeli güçtür. Sevgi ışık gibidir, neye yöneltirsen onu aydınlatır. Sevgini Tanrı’ya yöneltirsen, O’nu aydınlatırsan, o zaman O’nun da seni sevdiğini anlayacaksın.”

Vaazının sonunda, patrikhanenin önderliğindeki, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan bilgisayar kampanyasından da söz eden Kadasetli Patrik Sahak II, bugüne kadar gelen bağışlarla 160 öğrenciyi sevindirdiklerini ancak 60 öğrencinin daha ihtiyacı olduğunu dile getirdi ve “Rabbin Duası” ile ayin son buldu.

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı başkanı İskender Şahingöz, bu 60 bilgisayardan 30 adetinin kendi vakıfları tarafından bağışlanacağı müjdesini verdi. Toplatı sonunda bahçede bulunanlara da 30 bilgisayarın bağışlanacağı müjdesi duyuruldu.

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi