28 Nisan 2024 Pazar

Türkiye Ermenileri Patrikliğinden, Öğrencileri Mutlu Eden Girişim

Yeni eğitim sistemi uyarınca uzaktan eğitim kararı alınmasının ardından, Türkiye Ermenileri Patrikliği, Patrik Kadasetli Sahak II’nin girişimi ile ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar dağıtım kampanyası başlattı.

Toplumdaki hayırseverlerin büyük ilgi gösterdiği bu kampanya için hızlı şekilde bağışlar toplandı, ardından patrikhane çatısı altında, Patrik hazretleri riyasetinde dağıtımlara başlandı. Bu bağlamda ikinci parti teslimatları da 18 Eylül Cuma günü yapıldı.

Bu kampanya ile ilgili Patrikliğin Facebook sayfasından yayınlanan açıklama şöyle;

PATRİKLİK MAKAMI’NIN BÜNYESİNDE BİLGİSAYARLAR TESLİM EDİLMEYE DEVAM EDİYOR

Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri’nin riyasetinde, 18 Eylül 2020, Cuma, saat 14:00’de, Patrikhane’de gerçekleşen görüşme esnasında, yardım kampanyasıyla toplanan bilgisayarlar, okul temsilcilerine teslim edildi. Görüşmeye, Samatya Surp Kevork Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu’ndan Yesayi Demir ve Aret Karabulut, Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu’ndan Nurhan Sucuyan ve Şant Çakmakçıyan, Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu’ndan Habib Özfuruncu’nun yanı sıra, Hosrov Köletavitoğlu ve Patrikliğimiz Sosyal Yardım Komisyonu gönüllülerinden Marta Joslin Dinçkayıkçı, Anuş Karmen Sar, Leda Koç, Dayk Misisoğlu ve Mıgırdiç Donükök katıldılar.

Yeni eğitim-öğretim dönemi başında, birçok öğrenci, bilgisayardan mahrum oldukları için Patriklik Makamı’ndan yardım istemiş, Patrik 2.Sahak ise, kendisine ulaşan yardım isteği sonrasında, ihtiyaç sahiplerine Patriklik Makamı kanalıyla yardım ulaştırılması için, Türkiye Ermenileri cemaatine çağrıda bulunmuştu. Yaklaşık iki haftada yardımlar toplanmıştı.

Görüşme sırasında, okul temsilcilerine öncelikle, kampanya esnasında alınan bilgisayar hakkında bilgi sunuldu.

Patrik 2.Sahak, görüşme esnasında yaptığı konuşmada, Patriklik Makamı’nın cemaatin evlatlarının bu elzem ihtiyacı karşısında kayıtsız kalamayacağını ve bu ihtiyaç karşısında hızlı bir şekilde çalışmaya başladıklarını belirtti. Ermeni cemaati hayırseverlerinin bu kampanyalara katılmalarının ve bilgisayarları tedarik etmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Yardım kampanyasının başlaması sonrasında, ihtiyaç sahibi öğrencilerinin daha da cesaretlendiklerini ve ihtiyaçlarını okulları kanalıyla Patriklik Makamı’na ulaştırdıklarını hatırlattı. Bu görüşme esnasında, öğrencilere ulaşacak bilgisayarlar okul temsilcilerine teslim edilmekteydi. Patrik, Patriklik Makamı’nın her zaman kaliteli hizmet vermeye çalıştığının altını çizerek, olanaklar dâhilinde kaliteli cihazların temin edildiğini belirtti. Bu vesileyle hizmetlerinden dolayı, Haçik Canel ve Hosrov Köletavitoğlu’nun şahıslarında, Patrikliğimiz Sosyal Yardım Komisyonu üyelerine teşekkür etti.

Samatya, Topkapı ve Yeşilköy okullarının temsilcileri, okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler hakkında kısa bilgiler verdiler. Yöneticiler, Koronavirüs salgını döneminde derslerin internet üzerinden yapılması nedeniyle, bilgisayar ihtiyacının bir elzem olduğunun altını çizdiler. Bu nedenle, Patriklik Makamı’nın yürüttüğü bu yardım kampanyası birçok öğrenciye yardımı dokunacak ve öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kalmayacaklardı. Bu vesileyle, pederane yaklaşımları ve yardım çağrısı yapması münasebetiyle Patrik 2.Sahak’a teşekkür ettiler. Yöneticiler daha sonra bilgisayarları öğrencilere ulaştırmak üzere imza mukabili teslim aldılar.

178 Bilgisayar Öğrencilerle Buluştu

Geçen haftalarda ise bilgisayarlar okullara ulaştırılmaya başlandı. Getronagan, Surp Haç Tıbrevank, Kalfayan, Bezciyan, Merametciyan, Dadyan, Bomonti Mıhitaryan ve Hrant Dink okullarına, öğrencilere verilmek üzere bilgisayarlar teslim edildi. Böylece, bir hafta zarfında, 178 bilgisayar öğrencilerle buluştu. Patrikliğimiz Sosyal Yardım Komisyonu geriye kalan 41 bilgisayarı da tedarik etmek için kampanyayı sürdürmeye devam ediyor.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi