30 Nisan 2024 Salı

1700 Yıllık Kybele Heykeli Yeniden Türkiye’de

Tarih öncesi dönemlerde bolluğun ve bereketin sembolü olduğuna inanılan Kybele heykeli, yaklaşık 60 yılın ardından Türkiye’ye geri getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Kybele’nin 60 yılın sonunda doğduğu topraklara döndüğü ifadelerine yer verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’den 1960’lı yıllarda İsrail’e götürülerek satılan ve yaklaşık 60 yıl sonra doğduğu topraklara geri getirilen tarih öncesi dönemlerde bolluğun ve bereketin sembolü, koruyucusu olduğuna inanılan “ana tanrıça” Kybele heykelinin tanıtımını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Ersoy, bu toprakların kültür ve medeniyet zenginliğinin her parçasını Türkiye’ye ve tüm insanlığa kazandırmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini, bununla birlikte mevcut mirası korumak için de büyük hassasiyetle hareket ettiklerini anlattı.

Bakanlık’a göre 60 yıl önce Türkiye’den kaçak yollarla çıkarılarak İsrail’e götürülen heykel, nihai olarak ABD’ye götürüldü.

Uzmanlar, heykelin 3. yüzyıla ait olduğunu söylüyor. 

Bugün Türk Hava Yollarına ait Turkish Cargo tarafından ABD’den İstanbul’a getirilen heykel, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Bakan Ersoy, Kybele heykelinin yeni müzenin tamamlanmasından sonra Afyonkarahisar’a döneceği bilgisini paylaştı.

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi