29 Nisan 2024 Pazartesi

Tutuklanan Pastör, Müjde’yi Polislerle Paylaştı

Kanadalı pastör ,COVID-19 sağlık kısıtlamalarını ihlal ederek ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle tutuklandı. Bir ay içinde iki pastör, yıl boyunca ise üç pastör ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı.

Kilise hizmetlerini en fazla 15 kişiyle sınırlayan sağlık kısıtlamalarını ihlal ettiği için tutuklanan Alberta, Calgary’deki Fairview Baptist Kilisesi pastörü Tim Stephens, polis aracına bindirilmeden önce eşi ve çocuklarına sarıldı. 

Stephens, COVID-19’un ciddi bir sağlık sorunu olduğunu kabul etti, ancak mental sağlık ve intihar sorunlarına dikkat çekerek tedavi yönteminin hastalıktan daha kötü olmaması gerektiğini savundu. Pastör, ‘‘Kilisenin 15 kişiyle sınırlandırılması kilisenin toplanmasını kısıtlıyor. Bu durum Tanrı’nın iradesine ve ibadet etmek isteyenlerin vicdanına aykırı’’ dedi.

Rebel News’den Adam Soos, Pazar günkü videoda Stephens’ın geçen hafta tutuklanan pastör Artur Pawlowski’ye benzemediğini söyleyerek, ‘‘Stephens, ibadet sırasında cemaatine liderlik eden sessiz ve içine kapanık bir adam’’ dedi.

Kilise, Kanada’daki Evanjelik Baptist Kiliseler Birliği’ne (Fellowship of Evangelical Baptist Churches) bağlı. 

Calgary polisi, ‘‘Pastör uyarıları kabul etti, ancak sosyal mesafe, maske ve kapasite sınırlaması kurallarını göz ardı ederek hizmetine devam etmeyi seçti’’ dedi. 

Stephens’ın eşi Raquel Pazar günü Twitter üzerinden yayınladığı mesajda çocuklarının çok üzgün olduğunu söyleyerek, ‘‘Eşim her zamanki gibi sakin ve Tanrı’nın adı uğruna bu muameleye maruz kaldığı için seviniyor. Müjde’yi kendini tutuklayan polislerle paylaşabildi. Kendi özgürlüğü ve kilisenin özgürlüğü için dua etmenizi istedi’’ dedi.

Raquel Stephens, eşinin çocuklar için yazdığı bir mektubu yayınladı. Pastör, mektubunda, ‘‘Kilise olarak toplanmamız ve hayatlarımızı Mesih’te özgürce yaşamamız gerektiğine inandığım için tutuklandım’’ ifadelerinde bulundu.(CHL) 

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi