29 Nisan 2024 Pazartesi

İskenderun’da Mezar Başında ‘Ölüleri Anma’ Töreni

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesince, her yıl 2 Kasım’da gerçekleştirilen ‘Ölüleri Anma’ Gününde İskenderun Mezarlığında özel bir ayin gerçekleştirildi. Yapılan ayinin sonunda tüm mezarlar kutsal su ile takdis edildi.

‘Ölüleri Anma’ Günü münasebetiyle, İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi Pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) İskenderun Asri Mezarlığında özel bir ayin yaptı. Yapılan ayinin ardından, cemaat mensuplarının yakınlarına ait mezarları da kutsadı.

Peder Dariusz Dogondke’nin yönettiği ve Sezar Kurutan’ın yardımcılığını yaptığı ‘2 Kasım Ölüleri Anma Ayini’nde, tüm ölülerimizin Tanrı’nın yanında ve huzur içinde olmaları için dualar edildi.

Törende açıklamalarda bulunan Peder Donogdke; “Dün kutladığımız bayramla tüm Azizlerimizi andık. Bugün ise Ölüleri Anma Günüdür! Aramızdan ayrılarak, Tanrı’ya kavuşan müminlerimize sonsuz huzur diliyoruz. Hristiyanlıkta ölüm, yeni hayat demektir. Bizler de Mesih İsa’nın haça gerilerek ölümü sayesinde, ölümümüzden sonra yepyeni bir hayata geçeceğiz. Tanrı’mızın tüm ölülerimizi yanına kabul etmesi için hep birlikte dualar edelim” diye konuştu.

Hristiyan Mezarlığında, mezarların başında ilk önce kısa bir dua gerçekleştiren Peder Dogondke, daha sonra cemaat üyeleriyle birlikte mezarları gezerek kutsal su ile takdis etti.

Latin Katolik Kilisesi, her sene 1 Kasım gününde Tüm Azizler Bayramını, ertesi gün 2 Kasım da ise Ölüleri Anma Gününü idrak eder. Ölüleri Anma Gününde, cemaat üyelerinin katılımı ile mezarlıklar ziyaret edilir ve ölüler için özel dualar yapılır. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Papa Françesko: ‘‘İyi Çoban İsa, Kaybolanları Bulana Kadar Arar’’

İsa Mesih'in İyi Çoban olduğunu hatırlatan Papa Françesko, bunun fedakâr sevgisiyle ilişkili olan bir rol olduğunu söyledi. Paskalya'nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi