29 Nisan 2024 Pazartesi

Patrik Sahak II, Kardinal Kurt Koch’u Patrikhanedeki Makamında Kabul Etti

Patrik Kadasetli Sahak II. 29 Kasım 2021 Pazartesi günü, Papalık Hristiyanlararası Birlik Kurulu Başkanı Kardinal Kurt Koch’u Patrikhane’de makamında kabul etti. Kardinal Koch’a, Kurul Sekreteri Monsenyör Brian Farrell, Yardımcı Sekreter Monsenyör Andrea Palmieri, Vatikan’ın Türkiye Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Monsenyör Walter Erbi refakat ettiler. Vatikan Delegasyonu’na Fener Rum Patrikliği’nden Peder Nigotimos da eşlik etti.

Kardinal Koch’un başkanlık ettiği Vatikan Delegasyonu, Rum Patrikliği’nin kuruluş yıldönümü olan Aziz Antreas Yortusu’na katılmak üzere İstanbul’da bulunuyorlar.

Konuklar, Patrikhane kapısında Üstrahip Yeğişe Uçkunyan, Rahip Hovagim Serovpyan, Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan ve Peder Şirvan Mürzyan tarafından karşılandılar. Sıcak bir ortamda geçen görüşme esnasında, Patrik Hazretleri ve konuklar kiliseler arası ilişkiler ve başta salgının neden olduğu olumsuz gelişmeler olmak üzere dünyayı üzen konular hakkında sohbet ettiler.

Patrik Sahak II., görüşmenin bir anısı olarak Kardinal Koch’a el işinden yapılmış ahşap bir Haçkar takdim etti. Daha sonra, konuklar, Patrik Hazretleri ve ruhanilerle birlikte Patrikliğin Patrik Hovhannes Golod Koleksiyonu’nu ziyaret ettiler ve memnuniyetlerini belirterek Patrikhane’den ayrıldılar.

Öte yandan, 28 Kasım Pazar akşamı, Kardinal Koch tarafından Ekümenik Patrik Bartholomeos onuruna Grand Hyatt Otel’de bir resepsiyon düzenlendi. Geceye, Kadasetli Patrik Hazretleri, Kıdemli Peder Drtad Uzunyan’ın refakatinde katılırken, Rum Ortodoks ve Katolik Kiliseleri’nin delegasyonları, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan, Süryani Katolik Korepiskoposu Monsenyör Orhan Çanlı, Keldani Kilisesi İstanbul Patrik Vekili adına Rahip Remzi Diril de katıldılar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi