fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Kutsal Kitap Uygulaması 1. Sırada

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler iki podcast; spor, haber veya popüler kültürle ilgili değil. İkisi de Kutsal Kitap üzerine sunuldu.

Katolik Rahip Friar Mike Schmitz tarafından sunulan ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ (The Bible in a Year) adlı çalışma, Apple’ın podcast listelerinde ilk sırada yer alırken, Tara-Leigh Cobble tarafından sunulan ‘The Bible Recap’ adlı D-Group podcasti ise ikinci sırada yer aldı.

25 dakika uzunluğunda olan Bir Yılda Kutsal Kitap, Schmitz’in Kutsal Yazıları okumasını ve yorumlamasını içeriyor. The Bible Recap, günlük Kutsal Kitap okumalarını içeriyor. Yaklaşık sekiz dakika süren podcast’ler, The New York Times, NBC, Joe Rogan ve NPR tarafından hazırlanan podcast’lerden daha üst sıralarda yer almaktadır.

Podcast’lerin popülaritesi, Yeni Yıl’da alınan kararların bir yansıması olabilir. Aralık ayında yayınlanan Lifeway Research araştırmasına göre, ABD’li yetişkinlerin yüzde 29’u Tanrı ile ilişkileri konusunda yeni kararlar verdi. Cobble, Instagram’da kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ podcast’i üzerine konuşan Jeff Cavins, halk arasında ruhsal bir özlemin yaşandığını belirterek, ‘‘Kültürümüzde Tanrı’ya duyulan açlık, bir kıvılcım değil, kalıcı bir arzudur. Kutsal Kitap’a yönelik ilgi her geçen gün artıyor’’ dedi.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’, geçen Ocak ayında da ilk sıradaydı. Ascension’ın başkanı ve CEO’su Jonathan Strate, ‘‘Geçen yıl birçok kişi podcast’leri dinledi ve yeni bir topluluğa katılmaları için teşvik edildi’’ dedi.

ESV Kutsal Kitap (English Standard Version) okuma planları üzerinde çalışma yapan Cobble, ‘‘Kutsal Yazıların birincil rolü Tanrı’nın kim olduğunu göstermektir. Eğer Tanrı’yı görürsem, yaşamım O’nun öğretilerine yaraşır olacaktır’’ dedi. (CHL)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi