15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vatikan’da Paskalya Kutlaması

Papa Françesko, Diriliş Bayramı’nın sevinciyle ve ölümden dirilen İsa Mesih’in getirdiği barış mesajıyla bir araya gelen 100 bin inanlı ile Paskalya kutlamasını gerçekleştirdi.

Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleşen Kutsal Diriliş Yortusu kutlaması, Hollanda’dan getirilen 40 bin çiçekle süslenmiş kilise avlusunda başladı. Diyakonlar, En Kutsal Kurtarıcı ikonasının kapılarını açtı ve yaklaşık 100 bin inanlı, iki yılın ardından Diriliş Bayramını kutlamak için bir araya geldi.

Ölümden Dirildi

In this photo provided by the Vatican newspaper L’Osservatore Romano, Pope Francis waves to the crowd from the balcony of St. Peter’s Basilica where he delivered the Urbi et Orbi (Latin for to the city and to the world) at the end of the Easter Mass in St. Peter’s Square at the the Vatican Sunday, April 20, 2014. (AP Photo/L’Osservatore Romano, ho)

Elçilerin İşleri’nden okuma gerçekleştirildi. Ardından Yuhanna Müjdesi’nin Latince ve Grekçe tercümelerinden Kutsal Yazıları henüz anlamayan öğrencilerin boş mezar karşısında şaşkına döndüğü bölümler okundu. Tanrı Sözü’nün ilan edilmesinin ardından sessiz zaman geçirildi. 

Ortak İyiliği Aramak

Hristiyanların çeşitli dillerdeki dualarında, dünya liderlerine ortak iyiliği aramaları için çağrıda bulunuldu ve savaşta hayatını kaybedenler için Ukraynaca dualar edildi. Papa Françesko’nun kutlaması ve barışın sağlanması dileğiyle Diriliş Bayramı ayini tamamlandı. 

Kutlamanın ardından Papa, ‘papamobile’ adı verilen üstü açık aracıyla inanlıları selamladı ve kendisini arayanlara sevgi gösterebilmek için aracıyla bir süre durdu. Papa Françesko’nun papamobile ile halkın arasına karışması, salgın nedeniyle uzun süredir devam eden kısıtlamalardan sonra beklenen normale dönüşü işaret ediyor. (Vaticannews)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi