30 Nisan 2024 Salı

Kaçırılan 83 Yaşındaki Rahibe İyileşti

Amerika Birleşik Devletleri’nden Burkina Faso’ya hizmet etmeye giden Louisianalı 83 yaşındaki bir rahibe, bu yılın başlarında Burkina Faso’da silah zoruyla kaçırıldıktan sonra güvenlik içinde bulunmuştu. 

Senatör Bill Cassidy, geçtiğimiz çarşamba günü Facebook gönderisinde “Harika haber, Rahibe Suellen serbest bırakıldı, bu cevaplanan bir duadır. Güvenliği için minnettarım” diyerek sevinçle haberi paylaştı. 

Holy Cross Marianites’ten Rahibe Suellen Tennyson, 4 Nisan’da Burkina Faso’da silahlı radikaller tarafından kaçırılmıştı. BBC’ye göre Rahibe Tennyson, gecenin bir yarısı kiliseden alınarak gözlüklerini, ayakkabılarını ve tansiyon ilaçlarını geride bıraktı. 

Bir e-bültende, gece rahibeler uyurken yaklaşık 10 erkeğin geldiği, evdeki hemen hemen her şeyi yok ettikleri, yeni kamyonlarını delik deşik ederek onu yakmaya çalıştıkları yazıldı. Evin kendisinin iyi durumda olduğu ama eşyaların mahvolduğu belirtildi. 

Yaklaşık 5 ay sonra, Amerika Birleşik Devletleri Holy Cross Marianites Topluluğu’nun lideri Rahibe Ann Lacour, Başepiskoposluğun gazetesi Clarion Herald’a verdiği demeçte, Rahibe Tennyson’ın iyileştiğini ve kendisiyle konuştuğunu söyledi. 

Rahibe Lacour, Rahibe Tennyson’ın tamamen yıpranmış bir şekilde bulunduğunu vurgulayarak; “Ona insanların onu ne kadar çok sevdiğini ve endişelenecek bir şeyin olmadığını söyledim. ‘Hayatta ve güvendesin’ dedim. Önemli olan tek şey bu” dedi. 

FBI ve Burkina Faso’daki ABD büyükelçiliği, NBC News’in yorum taleplerine yanıt vermedi. Rahibeyi hangi grubun kaçırmış olabileceği belli değil, ancak bölgede El Kaide ve IŞİD ile müttefik birkaç militan grup faaliyet gösteriyor. 

Rahibe Lacour, Clarion Herald’a “O güvende, Amerikan topraklarında ama Amerika’da değil. O güvende. Onunla konuştuk. Sonunda Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönecek” diyerek sözlerini bitirdi. 

Raporlara göre, Tennyson, tedavisinin bitmesi için tam sağlık değerlendirmesi bekliyor. (CHL)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi