29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko, ‘Orta Asya Barışı’ İçin Kazakistan’a Gidiyor

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, Kazakistan’a üç günlük ziyaret gerçekleştiriyor. Diz ağrısından dolayı tekerlekli sandalye kullanan Papa, başkent Nur-Sultan’da dinler arası bir zirveye katılacak ve “Orta Asya’ya barış mesajı” verecek. 

85 yaşındaki Papa, ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, 2013’teki seçilmesinden bu yana 38. yurt dışı gezisinin “kardeşler olarak diyalog fırsatı olacağını” söyledi. 

Vatikan sözcüsü Matteo Bruni, etkinlikle ilgili olarak “Diyalog, bir araya gelme, farklı dini ve kültürel dünyalar arasında barış arayışı bu gezinin merkezinde yer alıyor” açıklamasında bulundu.

1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan Kazakistan’da düzenlenecek zirveye 50 ülkeden 100’e yakın delegasyonun katılması bekleniyor.

Papa, bugün Nur-Sultan’da cumhurbaşkanlığı sarayına gidip yetkililere buluşacak.

Papa Françesko, 2. John Paul’ün Eylül 2001’deki gezisinden sonra Kazakistan’ı ziyaret eden ikinci papa oldu.

Rus Ortodoks Patriği Katılmıyor

Doktorları, Papa’yı yakın gelecekte Ukrayna’ya seyahat etmemeleri konusunda uyarmıştı. Rus Ortodoks Patriği Kirill’in de etkinliğe katılmayacağı duyuruldu.

Papa Françesko, ilk olarak Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edilecek.

Şi Cinping de Kazakistan’da

Dünya Liderleri ve Geleneksel Dinler Kongresi’nin açılış oturumunda konuşma yapacak olan Papa Françesko, bir ayini yönetecek ve Katolik liderlerle bir araya gelerek gezisini tamamlayacak.

Papa Françesko’nun kendisiyle aynı zamanda ülkede olacak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile buluşması beklenmiyor.

Kazakistan’ın 19 milyon nüfusunun yüzde 26’sı da Hristiyan. Hristiyanların çoğunluğunu Rus Ortodoks ve yüzde birden azını da Katolikler oluşturuyor. (Euro News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi