30 Nisan 2024 Salı

Kaçırılan Pastör Ölü Bulundu

Güneydoğu Asya ülkesi olan Laos’ta bir pastör kaybolduktan birkaç gün sonra ölü bulundu. Pastörün inancı nedeniyle öldürüldüğü iddia edildi. 

Laos’un Nakai bölgesine bağlı Donkeo köyünün bir sakini, üç adamın 48 yaşındaki Pastör Sy Seng Manee’yi zorla bir kamyona bindirerek götürdüğünü anlattı. Arama çalışmalarının ardından pastörün cansız bedeni köye yakın bir yol kenarında bulunduğu ve vücudunda darp izlerine rastlanıldı.

Pastörün bölge yetkileri tarafından tutuklanıp öldürüldüğünü iddia eden yerel sakin, Hristiyan olması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Bir başka sakin ise, ‘‘Hristiyanlığı sevmiyorlar ve Hristiyanları öldürmek istiyorlar’’ dedi.

Hristiyan bir köylü, faillerin bir an önce yakalanması için polise başvurarak, ‘‘Katiller yakalanmazsa, bu acı durum Hristiyan cemaatini güçlü bir şekilde etkileyecektir’’ dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

Pastör Sy, Ağustos 2018’de evinde haftalık toplantılar düzenlemesi nedeniyle tutuklanmış. İnancını terk edeceğine ve Tanrı Sözü’nü duyurmayı bırakacağına dair kendisine sunulan belgeyi imzalamayan pastör, üç gün hapis cezasına ve para cezasına çarptırılmıştı.

Nakai bölgesinden bir pastör, ‘‘Her bölgede Hristiyanlığa yönelik yaklaşım farklı. Bazı bölgeler Hristiyanlara karşı oldukça katı’’ dedi. Aralık 2019’da yürürlüğe giren yasa, ülkedeki Hristiyanlara hizmet etme, vaaz verme ve Laos dışındaki inanlılarla iletişime geçme hakkı tanıyor. Ancak özellikle kırsal bölgelerde yaşayan Hristiyanlar zulme maruz kalıyor. (Barnabas Fund)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi