26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanlar, Acımasızca Darp Edildi

Hindistan’da Hristiyanlar, inançlarını reddetmemesi üzerine acımasızca darp edildi. Radikal Hindu milliyetçilerden oluşan bir grup, Hristiyan bir ailenin evinde düzenlenen dua toplantısına baskın düzenledi. 

Öfkeli kalabalık, iki Hristiyan aileyi acımasızca darp etti. Üç kişi ciddi şekilde yaralanırken, bir kişi darp sonucu bilincini kaybetti. Saldırıya uğrayan Hristiyan aileler sadece dört ay önce iman etti. Aileler o zamandan beri radikal gruplar tarafından taciz ediliyordu. 

Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC) ulaşan kaynaklara göre, köy lideri komşu köylerdeki halkı da toplayarak Hristiyanları yabancı bir dini kabul etmek, tanrılarını terk etmek ve Tanrı Sözü’nü (Müjde) duyurmakla suçladı. Öfkeli grup, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu Hristiyanlara saldırdı. Pastör saldırı sonucu bilinci kaybetti. Kalabalık, öldüğünü düşünerek olay yerinden ayrıldı. Pastör yaklaşık bir saatin ardından kendine geldi.

Hristiyanlar, saldırganları ihbar etmek için karakola gitti, ancak öfkeli kalabalık yaşananların aksine pastörden şikâyetçi oldu. Ülkede Hristiyanlar adalet bekliyor. Yerel bir pastör, ‘‘Bu günlerde zulüm vakaları oldukça arttı. Geçen ay genç bir Hristiyan, inancını terk etmeyi reddettiği için darp edildi. Yaşananları karakola bildirmemize rağmen sonuç alamıyoruz’’ dedi.

Odisha, din değiştirme karşıtı yasalara sahip ilk eyalettir. Günümüzde 11 eyalet, din değiştirme karşıtı yasalar çıkardı. Eyaletlerden ikisi, yasaları bu yıl yürürlüğe koyuyor. (Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi