fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Antakya’da Noel Kutlamaları

İsa Mesih imanlılarına ilk olarak ‘Hristiyan’ adının verildiği kent olarak tarihe geçen Hatay/Antakya’daki Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde de Noel Ayini görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Antakya’daki Noel Bayramı Ayinini, Kilise Pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller yönetti.

Antakya’da yaşayan tüm Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri Noel bayramı Ayini oldukça görkemli ve coşkulu geçti. İncil’den bölümlerin okunduğu, mumların yakıldığı ve duaların edildiği Noel Ayininde bir vaaz veren Peder Dimitri Doğum, Noel Bayramının barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu.

Noel Renkleri olan Kırmızı ve Yeşil ile süslenen Kilisede gerçekleştirilen kutsal ayinde tüm cemaat üyeleri bayramın coşkusunu birlikte yaşadı ve şükran dualarını Tanrı’ya yöneltti.

Kutsal Ayinin ardından kilise bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalarda atılan havai fişekler ise Noel Coşkusunu katbekat arttırdı.

Kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde ise Antakya Kilisesinin cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Antakyalı Hristiyan vatandaşlar, Noel Bayramını coşku içinde kutlarken, bayram dolayısıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Noel Balosuna da katılarak, bayram coşkusunu eğlenerek doyasıya yaşadılar. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi