fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

İskenderun’da İsa Mesih’in Vaftizi Bayramı

İsa Mesih’in Ürdün Nehri’nde Vaftiz Edilmesi, İskenderun’da Törenle Kutlandı.

İsa Mesih’in, Ürdün Nehri’nde vaftiz edilmesinin kutlandığı “Vaftiz Bayramı” Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ortodoks Hristiyanlarca coşkuyla kutlandı. İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen özel bir ayinle kutlanan Vaftiz Bayramı’nda, okunarak kutsanan sular da tüm cemaate dağıtıldı.

Kutsal Ayini kilise pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu birlikte yönetti. Ayinde dualar okundu, barış mesajları verildi.

Peder Dimitri Yıldırım, ayin esnasında verdiği vaazda Vaftiz Bayramı’nın anlamından bahsederken, Mesih İsa’nın Vaftizci Yahya tarafından vaftiz edildiğini de hatırlattı.

Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu ise kutsal ayin esnasında İncil’den bir bölüm okuduktan sonra, kazan içindeki suya Kutsal Haçı batırarak temsili vaftiz töreni yaptı. Peder Papasoğlu, Vaftiz Bayramı töreni sırasında ayrıca, okunarak kutsanan suyun içerisine bir demet zeytin dalını batırdıktan sonra ikonalar ile ayine iştirak eden cemaati kutsadı.

Arapça söylenen ilahiler ve dualar eşliğinde gerçekleştirilen törene, İskenderunlu Hristiyan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bugün için özel olarak hazırlanan ekmekleri de dualar okuyarak kutsayan Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu, bugüne özel olarak kutsanan suları da evlere götürülmek üzere cemaat üyelerine dağıttı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi