30 Nisan 2024 Salı

Pele: ‘‘Tanrı Bana Futbol Oynayabilme Armağanı Verdi’’

Futbol tarihinin en başarılı oyuncularından biri olan Pelé’nin ölümünün ardından Brezilya’da üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Yaşamı boyunca üç Papa ile konuşma fırsatı yakalamış olmanın ayrıcalığını dile getiren Pelé, ‘‘Kendimi kutsanmış bir adam olarak görüyorum. Bu anların fotoğraflarını büyük bir mutlulukla saklıyorum. Papa 6. Paul, Papa II. John Paul ve Papa 16. Benedict ile hayatım ve Tanrı hakkında konuşabildim. Benim için çok önemli anlardı’’ demişti.

Papa Françesko ile bir araya gelme fırsatı yakalayamayan Pele, 21 Şubat 2014’te imzalı bir Brezilya futbol takımı formasını gönderdi. 9 Temmuz 2009’da Vatikan gazetesi L’Osservatore Romano, Pelé’nin şu sözlerine yer verdi: ‘‘Tanrı bana futbol oynayabilme armağanı verdi. Bu gerçekten Tanrı’nın bir armağanı. Bana her zaman hazır olmanın önemini öğretti. Aynı zamanda iyi bir insan olmam gerektiğini açıkladı’’ dedi.

Başarılarla dolu yirmi bir yıllık kariyer, Pelé’yi tüm zamanların en başarılı futbolcusu yaptı. Üç defa Dünya Kupası’nı kaldırmayı başardı. ‘Güzel oyun’ olarak bilinen futbol stilinin doğuşunu sağladı. Oyunculuk kariyerinin ardından, futbol elçisi olarak kabul edildi.

Başarılı futbolcu Pelé, kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Kızı Kely, ‘‘Her şeye senin sayende sahip olduk. Seni seviyoruz. Huzur içinde uyu’’ dedi. 

Pelé bir konuşmasında şu ifadelerde bulundu: ‘‘Başarı asla tesadüf değildir. Sıkı çalışma, fedakârlık ve yaptığınız işi sevmeyi gerektirir.’’ (Vatican News)

Katolik Rahiplerin Sayısı Azalıyor

Dünya genelinde Katoliklerin sayısı 2021-2022 yılları arasında artarken, son iki yıldır Katolik rahiplerin sayısı azalmaya devam ediyor. Vatikan,...

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi