8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaliforniya Kilisesi Saldırganların Hedefi Oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde Katolik kiliselerine yönelik saldırılar devam ederken, Kaliforniya’daki St. Mary Kilisesi, Doğuş Bayramı’ndan bu yana üç kez tahrip edildi.

Peder Scott Herrera, üç olayda da güvenlik kameralarına yakalanan saldırganın aynı kişi olduğuna inandığını söyledi. Peder, saldırıyla bağlantılı bir şüphelinin tutuklandığını belirtti. Ancak zanlının kimliği henüz açıklanmadı.

Peder Herrera, saldırganın ilk olarak 25 Aralık’ta kiliseyi tahrip ettiğini ve Meryem Ana heykeline zarar verdiğini söyledi. Kilisenin güvenlik kameralarında bir kişinin çiçek vazolarını tekmelediği görüldü. Görüntülerden adamın kilise kapısını kırarak içeri girdiği anlaşıldı.

Peder, aynı kişinin 9 ve 10 Ocak tarihlerinde kiliseye tekrar gelerek çevreye zarar verdiğini söyledi. 9 Ocak saldırısında adam iki kişiyle birlikte kiliseye geldi. Saldırganın elindeki şişeyi Meryem Ana heykeline fırlattığı görüldü.

10 Ocak’ta ise saldırgan elindeki nesneyi atarak kilise kapısının camını kırdı. Peder, vandalın 20 bin dolardan fazla hasara neden olduğunu söyledi. Yeni kameraların alınması ve güvenliğin artırılması için en az 20bin dolara daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Saldırının nefret suçu nedeniyle gerçekleştiğini söyleyen peder Herrera, ‘‘Tanrı bağışlar, saldırganı biz de bağışlıyoruz’’ dedi.

Saldırıya tanık olan cemaat üyesi Ana Cristina Bolanos, adamın vazoları tekmelediğini ve Meryem Ana heykelini parçaladığını söyledi. Bolanos, ‘‘O an ne yapacağımı bilemedim. Dürüst olmak gerekirse ağlamak istedim. Endişelerim devam ediyor. Ancak kiliseye Tanrı’nın gücüyle gelmeye devam ediyorum’’ dedi. (CNA)

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Kars’taki Kilise Kurtarılmayı Bekliyor

Kaçak kazıların hedefinde Kars'ta 150 yıllık 'Gürcü Kilisesi' define avcıları tarafından talan edildi. Her tarafı kazılan kilisenin koruma...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi