27 Nisan 2024 Cumartesi

Myanmar’da Barış Çağrısı

Myanmar’ın birçok yerinde evlerini terk etmek zorunda kalan ve acı çeken halkın yaşadıklarını hatırlatan Katolik gazetesi Gloria News Journal editörü Joseph Kung, ‘‘Taraflardan acilen ateşkes istiyoruz. Silahlarını bırakmalarını ve barışçıl çözüm aramalarını diliyoruz. İnsanlar acı çekiyor. Krizin yaşandığı bölgelerde insani koridorlar oluşturulmalı’’ dedi.

Barış çağrısı, yönetimi ele geçiren askeri cuntaya yani Myanmar Devlet İdare Konseyi’ne, sürgündeki Ulusal Birlik Hükümeti’ne (NUG) ve askeri darbe karşıtı olan Halk Savunma Gücü’ne yapıldı.

Noel döneminde yerlerinden edilen halk, kamplarda veya ormanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Gerginlik ve korku, çatışmaların daha şiddetli olduğu ve ağırlıklı olarak Hristiyanların yaşadığı bölgelerde hissediliyor. İnanlılar kiliselere sığındı, ancak çatışmalardan kiliseler ve okullar da etkilendi.

Ülkedeki Katolikler, Papa Françesko’nun Myanmar gezisini hatırlattı. Papa, ülkedeki Katolik Kilisesi’ne ‘barışı inşa etme ve dünyayı iyileştirme’ görevini verdi. Bu sorumluluğu ve görevi yüreklerinde hisseden inanlılar, barış için dua ediyor. Yangon Başepiskoposu ve Myanmar Episkoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Charles Maung Bo, Yeni Yıl mesajında Papa Françesko’nun ‘Myanmar barışa aç’ sözlerine değinerek barış çağrısında bulundu.

Ülkedeki çatışmalar kötüleşirken, Myanmar ordusunun şiddet ve misilleme eylemleri devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Aralık 2022’de askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar’da şiddetin sona ermesi ve eski lider Aung San Suu Kyi dâhil olmak üzere tutuklanan tüm siyasi mahkûmların serbest bırakılması çağrısı yapan kararı onayladı. (Fides)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi