fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Pera Diriliş Kilisesi’nde Geleneksel Noel Ezgileri Akşamı

Pera Diriliş Kilisesi’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen geleneksel “Noel Ezgileri Akşamı” 10 Aralık Pazar günü saat 16:00’da gerçekleşti. Geleneksel akşamın bu yılki teması; ”İnsanın kurtuluşa olan ihtiyacı ve Tanrı’nın yargılayarak değil alçakgönüllülükle dünyamıza gelmesi” olarak belirlendi.

2010’dan beri, hem Hristiyanlar olarak Noel’i birlikte kutlamak amacıyla hem de Mesih’i tanımayanlara Noel’in müjdesini duyurmak amacıyla yapılan Noel Ezgileri’ne her sene olduğu gibi kilise oldukça kalabalıktı.

2010 yılından beri düzenlenen etkinlik, hem Mesih’i tanımayanlara Noel’in müjdesini duyurmak hem de Hristiyanların Noel’i birlikte kutlamasını amaçlıyor.

Program, kilisede hizmet eden kişilerden oluşan tapınma grubunun dua ederek akşamı bereketlemesi ve kilisenin misafirler ile dolmasıyla başladı.

Kilise önderlerinden Senem Ekener’in açılışını yaptığı Noel Ezgileri akşamı, ”Geç Kalma Gel İmmanuel ve Rab’bin Gayreti” ilahileriyle başladı. Okunan ayetlerin ardından ”İnsan sessizliğe bürünsün ve Söz” ilahisiyle devam etti. Kısa paylaşım ve meditatif duaların ardından sırasıyla; ”Bu çocuk kim?
Işık Kaynağı, Gökte bir kutlama var, Meleklere kulak verin, İsa Tanrı’nın doğruluğu, Tek Mesih’te Ümidim var, Parlayan o Yıldız”
ilahileri seslendirildi.

İsa Mesih’in dünyamıza gelişini, neden geldiğini ve bizim için neler yaptığını anlatan ayetler okundu. Kilise üyeleri sırayla; Romalılar 3:10-12, 14-18, 20-24; Yeşaya 59:15b-17; Yeşaya 60:1-2; Mezmurlar 70:5; Yeşaya 64:1-4; Matta 1:18-23; Filipiller 2:6-11 ayetlerini okudular.

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi