fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Yalova’da Deprem: İstanbul’da da Hissedildi

AFAD, Yalova’nın Çınarcık ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem İstanbul’da da hissedildi.

AFAD, Marmara Denizi açıklarında saat 23.53’te 4,1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Çınarcık açıklarında meydana gelen depremin derinliğiyse 11,18 kilometre olarak açıklandı.

Sarsıntı, Yalova ve çevre illerin yanısıra İstanbul’un birçok ilçesinde de hissedildi.

KANDİLLİ: 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi’yse depremin büyüklüğünü 4,0 büyüklüğünde açıkladı. Kandillinin verilerine göre depremin derinliği 14 kilometre.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depreme ilişkin AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını belirtti.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül de yaptığı açıklamada herhangi bir ihbarın gelmediğini belirterek şunları söyledi: “Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye  gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.”

(Kaynak: BirGün)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi