fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Gazze’de 15 Çocuk Açlıktan Öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 4 aydan uzun süredir saldırılarla açlığa sürüklenen ve insani yardım girişinin engellendiği Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Beyt Lahiya’da bulunan Kemal Advan Hastanesine yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 15 çocuğun öldüğü belirtildi.

Gazze’de açlık ve susuzluğun binlerce çocuk ve hamile kadının ölümüne sebep olduğu belirtilen açıklamada, “Kemal Advan Hastanesinde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı sebebiyle 15 çocuk hayatını kaybetti” ifadesi kullanıldı.

6 ÇOCUK DAHA ÖLÜM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al-Qidra, “Elektrik jeneratörü ve oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların zayıflaması nedeniyle hastanenin yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishalden muzdarip 6 diğer çocuğun hayatından endişe ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Adalet Divanı’nın 26 Ocak’ta İsrail’e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze’de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze’ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda 30 bin 410 kişi öldürüldü, 71 bin 700 kişi ise yaralandı.

(Kaynak: NTV)

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi