fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya’nın başkenti Sidney’in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma yapan episkopos, Gazze Şeridi’ne yönelik gezisini anlatırken saldırıya uğradı. Olay yine Sidney’de bir alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesinden günler sonra yaşandı. Polis olay yerinde 15 yaşındaki bir erkek genci tutukladı.

KİLİSE SALDIRISININ TERÖR EYLEMİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Avustralya’nın en kalabalık şehri Sidney’de bir kilisede episkoposa ve kilisede ibadet edenlere yönelik gerçekleşen olay hakkında konuşan Avustralya polisi, saldırının “dini aşırıcılık” kaynaklı bir terör eylemi olduğunu açıkladı.

“BULGULAR TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Komiser Karen Webb saldırı ile ilgili düzenlenen bir basın toplantısında, “Saldırının nedeninin dini motivasyondan gelen aşırılık fikri olduğuna inanıyoruz. Bütün bulguları inceledikten sonra bunun bir terör eylemi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Acil durum ekipleri, kilisenin dışındaki çatışmanın ardından yaklaşık 30 kişiye müdahale ettiklerini, yedi kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını açıkladı. 

Çok sayıda polisin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve 20 polis aracının hasar gördüğü belirtildi.

ÜÇ GÜN İÇİNDE İKİNCİ BIÇAKLI SALDIRI

Avustralya’nın en kalabalık şehri olan Sidney’de cumartesi günü bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda altı kişi ölmüştü. Polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Yetkililer cumartesi günü gerçekleşen saldırıda ruh sağlığı yerinde olmayan saldırganın “özellikle kadınları” hedef aldığını düşünüyor.

(Kaynak: NTV, Reuters)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi