28 Nisan 2024 Pazar

Pakistan’da Lunapark’a Saldırı: 70 Ölü, 340 Yaralı

Pakistan’ın Lahor kentinde Pazar günü meydana gelen canlı bomba saldırısı Paskalya kutlaması için lunaparkta eğlenen çocukları hedef aldı. Canlı bombanın üzerindeki 20 kilogram patlayıcıyı havaya uçurması sonucu meydana gelen patlamada 70 kişi öldü, 340 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların çoğunun çocuk ve kadın olduğu, hayatını kaybeden çocuk sayısının 29 olduğu belirtiliyor.

Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da meydana gelen saldırıda canlı bombanın gövdesine 20 kilogram patlayıcı madde bağlayarak, patlamanın etkisini artırmak için de sırt çantasını çiviyle doldurduğu iddia edildi.

HRİSTİYANLAR HEDEF ALINDI

Paskalya tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen Hristiyanların hedef alındığı saldırıyı, Pakistan Taliban’ına bağlı Cemaat-ul Ahrar grubu üstlendi. Yerel medya Lunapark’ta Paskalya bayramını kutlayan Hristiyanların yoğun olduğu bilgisini verdi. Örgütten de hedefin Hristiyanlar olduğuna yönelik bir açıklama geldi ve saldırıların devam edeceği tehdidinde de bulunuldu.

Pazar tatili nedeniyle lunaparkın oldukça kalabalık olduğu, saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Lahor, Pakistan’ın en büyük ve refah seviyesi en yüksek vilayetlerinden Pencab’ın başkenti. Aynı zamanda Başbakan Navaz Şerif’in de memleketi ve kalesi olarak biliniyor.

Ülkede son dönemde Taliban bağlantılı saldırılar, mezhepsel ayrılıklar ve suç örgütlerinin faaliyetleri arttı.Taliban’ın Pakistan kolu yıllardır ülkede benzer terör saldırıları düzenliyor. 2014 yılında askeri bir okula düzenlenen intihar saldırısı sonrası Pakistan’da terör olaylarında bir gerileme yaşandı. Pakistan’ın kültür başkenti olarak bilinen Lahor’da son yıllarda terör eylemlerine pek rastlanmıyordu.

Saldırı sonrası Pakistan Başbakanı Navaz Şerif üç günlük yas ilan etti. (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi