29 Nisan 2024 Pazartesi

Nuh’un Gemisi Müzesi Açılıyor

Amerika Birleşik Devletlerinde bu yaz “Nuh’un Gemisi Müzesi” açılması planlanıyor. Müzede Hristiyanlık’a ait birçok eser sergilenecek.

7 Temmuz 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Kentucky bölgesinde bulunan ‘Creation Museum’ yani Yaratılış Müzesi yakınlarında “Nuh’un Gemisi”  projesinin açılışı gerçekleşecek. Projenin kendi internet sayfasından alınan bilgilere göre, geminin inşaatı 2014 yılının Şubat ayında başladı.

Proje organizatörleri, Nuh’un Gemisi’nin kurtuluşu simgelediğini belirterek, “Bizce bu proje günümüzdeki Hristiyanlık’ın başlangıcını anlatmak için en büyük yapılarından olacak. Gemiyi her sene milyonlarca kişi ziyaret edecek ve aynı zamanda Hristiyanlık’ın tarihi gerçeğine tanıklık edecek.” açıklamasını yaptı.

150 metrelik geminin tasarımında büyük tufandan önceki hayata dair birçok şeyin olduğu bir sergi de olacak. Aynı zamanda Kutsal Kitap’ta sözü geçen ve Nuh’un kurtarmış olduğu hayvanlar da gemiye yerleştirilecek. Gemi içerisinde birçok restoranın da açılması planlanıyor. Restoran menülerinde eski dönemlerde yenen yemekler yer alacak.

Müze açılışına özel ilk 40 gün, gece gündüz hizmet verilecek ve günde yaklaşık 16 bin kişi ağırlanabilecek. (Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi