27 Nisan 2024 Cumartesi

Altımermer Surp Hagop Ermeni Apostolik Kilisesi’nde, Diyarıntaraç Bayramı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli II. Sahak Maşalyan, Altımermer Surp Hagop Ermeni Apostolik Kilisesi’ne, Hıraşapar ilahisiyle giriş yaparak, Diyarıntaraç Bayramı, kutsal sunu ayinine riyaset etti. 

Kadasetli patrik II. Sahak, Hıraşapar törenleri programı dahilinde gerçekleştirdiği törende, Rab İsa Mesih’in henüz 40 günlük bebekken Mabede sunuluşu bayramı yani Diyarıntaraç Bayramı’na özel ayini yönetti. Kutsal sunu ayini, Peder Dırtat Uzunyan tarafından sunuldu.

Hıraşapar ve Kutsal sunu törenlerinde, kilisenin din görevlisi Peder Zohrap Civanyan’ın yanısıra, rahip Şınork Babikyan, kıdemli peder Goryun Fenerciyan, peder Zakar Koparyan, peder Şahen Uhanyan, peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular. 

Ayin sırasında , geçtiğimiz pazar peder adayı olarak Diyakon takdis edilen Sevan Arapoğlu ilk kez Kutsal Kase’yi sunağa getirdi.

Patrik Hazretleri vaazında özetle;

Diyarıntaraç bayramının ne anlama geldiğini,, tarihsel oluşumunu, daha 40 günlük bebekken Mabette bulunan 2 Aziz’in ondaki “Işığı” görüp iman ettiklerini, Rab İsa Mesih’in mabede sunuluş sebebini, doğan her çocuğun Tanrı’nın bir mucizesi olduğunu ve hala her gün binlerce doğumla birlikte, Tanrı’nın insanlardan umudunun devam ettiğini, bizlerin bu mucizeleri anlamamız ve O Azizler gibi İsa Mesih’in ışığını görmemiz gerektiğini, O’nun hep bizle, içimizde olduğunu, oysa bizlerin O’ndan uzaklaşarak dünyevi değerlere kıymet verdiğimizi, Tanrı sözünü dinleyip, İsa Mesih’deki ışığı görebilsek en önemlisi Ruhlarımızın aydınlanacağını  dile getirdi. 

Komünyon (Kutsal Ekmek) dağıtılmasının ardından, okunan dua ile tören son buldu. 


24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi