28 Nisan 2024 Pazar

Amerikalı Dedektif, Mesih’le İlgili Araştırma Yaparken Tövbe Etti

Eskiden ateist olan Amerikalı dedektif Jim Warner Wallace, Mesih’in dirilişiyle ilgili araştırma yaparken tövbe etti.

Colson Christian Worldview merkezinin, kıdemli araştırmacılarından ve eski çözülemeyen davaların baş dedektifi Jim Warner Wallace, Lindstrom, Minnesota’daki Lakes Free kilisesinde düzenlenen dini fikirlerin kanıtlanması temalı konferansta, Mesih’in dirilişiyle ilgili yaptığı araştırmalarını ve ateist fikirlerinden nasıl vazgeçip tövbe ettiğini anlattı.

Wallace, konferanstaki konuşması sırasında ateistken Mesih’in dirilişi ile ilgili iddiaların gerçek ya da yalan olduğunu kanıtlamak için yaptığı araştırmaları sırasında dedektifsel yöntemler kullanmaya karar verdiğini açıkladı. Eski polis olan Wallace, Kutsal kitabın doğruluğunu veya aksini kanıtlayabilmek için İncil yazarlarının tanıklık ettiği olayları nasıl kaleme aldıklarını ve zaman içerisinde nelerin değiştiğini ve nelerin değişmediğini analiz etmeye başladı.

Jim Warner Wallace: “İnsanlar bana neye inandığım yönünde sorular yönelttiğinde, kelimeleri dikkatlice seçiyorum. Ben bir Hristiyan’ım, bu inanç biçimini kullanışlı veya rahat olduğu için tercih etmedim. Hayır. Ben bir Hristiyan’ım çünkü hepsi doğru” dedi.

Wallace daha sonra tövbe etmeden önceki hayatı hakkında bahsetmeye başladı.

Jim Warner Wallace: “Hristiyan olmadan önce mükemmel bir hayatım vardı. Biliyorum birçok insanın Tanrının onların hayatını nasıl değiştirdiğine dair çeşitli hikayeleri vardır. Bunu çok iyi anlıyorum. Fakat tüm bunların benim yaşadıklarım ile alakası yok. Ben Tanrıyı hayatımda bir şeyler değiştirmek istediğim için kabul etmedim. Gerçekliğini kanıtladığım için inandım.”

Wallace eşiyle, ateistken 18 yıl tövbe ettikten sonra ise 22 sene daha evli kaldı.

“Eğer ki eşim Susie’ye bu farklı iki hayat biçiminden hangisi daha kolaydı diye sorarsanız. O kesinlikle evliliğimizin ilk 18 yılının yani ateist olduğum dönemlerin çok daha kolay geçtiğini söyler.”

Wallace konuşmasının sonunda: “Karşınızdaki insanı Twitter’da paylaştığınız bir yazı ile ikna edebileceğini sanıyorsunuz yanılıyorsunuz. Bir fikri iletmek istiyorsanız insanlar ile iletişim ve bir ilişki kurmak zorundasınız. Onlarla etkileşim içerisinde olmalısınız” diye vurguladı.(CNLNEWS/invictory.org/Bible.com/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi