27 Nisan 2024 Cumartesi

Amerikan Milyarder Tüm Servetini Hayır Kurumuna Bağışladı

Duty Free Shoppers Group’un kurucu ortaklarından biri olan 89 yaşındaki Chuck Feeney milyarları bulan tüm servetini hayır kurumuna bağışladı.

Amerikan milyarder servetinden geriye sadece 2 milyon dolar bıraktığını ve mutlu olduğunu açıkladı.

Chuck Feeney: “Geriye dönüp baktığımda, bazı şeyleri değiştirmenin mümkün olduğunu anlasam da çok mutluyum. Hayattayken bu hedefimi yerine getirmek beni iç huzura kavuşturdu” açıklamasında bulundu.

89 yaşındaki Feeney ömrü boyunca mütevazi bir hayat sürerek milyarlarca dolarlık bir servet biriktirmeyi başardı. Son 40 yıl içerisinde Atlantik Philanthropies Vakfı aracılığıyla, dünya çapında hayır kurumlarına ve üniversitelere 8 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. Tüm bağışlarını anonim olarak yaptığı için ”Hayırsever James Bond” olarak tanındı. Kendini ve karısını güvence altına almak için ise tüm servetinden geriye sadece 2 milyon dolar bıraktı.

Chuck Feeney: ”İyilik ve kayda değer işler yapabilecekken bağış yapmayı ertelemek için bir neden göremiyorum. Ayrıca hayattayken yardım etmek öldükten sonra yardım etmekten çok daha anlamlı. Parayı küçümsemiyorum fakat o kadar çok ki harcamak imkansızlaşıyor” dedi.

Feeney, 14 Eylül 2020 tarihinde Atlantic Philanthropies vakfını kapatmak üzere tüm belgeleri imzaladığını açıkladı.

Atlantic Philanthropies Vakfı kapatıldıktan sonra son 10 yıl içerisinde yapılan bağışların tümünü özetleyen rapor “Zero Is the Hero” olarak adlandırıldı.

Bağış yapmayı ruhsal huzura kavuşmak olarak nitelendiren Chuck Feeney’in hayırseverliği birçok iş insanına yorum konusu oldu. 

Warren Buffett

Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett: “Chuck hepimiz için bir örnektir. Hayatta doğru kahramanlar ve rol modelleriniz varsa, o zaman zaten %90 başarı elde etmişsiniz demektir. Chuck Feeney iyi bir kahraman” ifadelerini kullandı.

Laurene Powell

Sosyal Değişim Kuruluşu olan Emerson Collective’in Kurucusu Laurene Powell: “Chuck Feeney gerçek bir öncü. Tüm servetini daha hayattayken hayır işlerine harcayarak ben dahil olmak üzere tüm insanlığa hayırseverlik için ilham verdi. Chuck Feeney’in anonim hayırseverliğe olan bağlılığı ve büyük dünya sorunlarını çözme arzusu, karakterinin gücünü ve artan sosyal sorumluluk duygusunu yansıtmaktadır. Hepimiz onun adımlarından gidiyoruz” dedi (O.D/cnl.news)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi