26 Nisan 2024 Cuma

Antalya İncil Kilisesi’nde Açılışın Ardından Konser Verildi

Antalya İncil Kilisesi Lara şubesinde konser veren Kırnev gurubu, oldukça ilgi gördü. Hristiyan olmayanlar da dahil olmak üzere birçok insan, onları izlemek için kiliseye akın etti. Kendi yorumladıkları Hristiyan ilahileri seslendirdiler. Konser bittiğinde hazırlamış oldukları CD’lerini dağıttılar. İsteyenler için imza ve fotoğraf çekimi zamanı da oldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserin ardından herkes hayranlıkla kiliseden ayrıldı.

Grup ile yapılan röportaj sayesinde Kırnev grubunun doğuş hikayesi öğrenildi.  Bir ailenin çocuklarından oluşan Kırnev ekibi, çocukluklarından beri anne ve babaları tarafından Tanrı’ya hizmet etmenin önemini öğretti. Bu nedenle yürüyebildikleri, konuşabildikleri zamandan beri müzik eğitimi aldılar.

Yakın Doğu’da 8 sene olmak üzere, müzikle Tanrı’yı yüceltme hizmetlerine 15 yıl önce başladılar.  İlk seyahatleri Bulgaristan’a oldu. Tanrı, onlara bu hizmetle müjdeleme çağrısını, bir pastör aracılığıyla, ‘’Siz bu yeteneğinizin ve başarınızın önemini anlayamazsınız.  Bunu Tanrı’nın müjdesi için kullanmalısınız.’’ diyerek verdi. Ardından bu Yunanistan ve Makedonya’daki meydanlarda müzikleri ile müjdeleme yaparak Tanrı’nın kendilerine verdiği çağrıya ilk adımı attılar.

Almanya, Londra, Roma, Irak, Ürdün, Mısır, Arap Ülkeleri gibi ülkelere de gittiler. Ayrıca İstanbul’dan aldıkları davet üzerine ilk kez Türkiye’ye gelip Taksim Meydanı’nda konser verdiler. İstanbul’daki konserlerinde birçok insanın ilgisinin çekilmesinin üzerine, isteyen insanlara İncil dağıttılar.

Geçen sene Los Angeles’da yapılan bir müzik yarışmasına, Moldova’yı temsil etmek için seçilen Kırnev ekibi, başta teklifi kabul etseler de, sonrasında alacakları tepki üzerine yarışmaya katılmaktan vazgeçtiler. Yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçtiklerini bildirdiklerinde hem yarışmayı düzenleyenler, ham de halk onlara büyük tepki ile yaklaştı. Böyle büyük ve önemli bir yarışmaya katılma teklifini reddetme cesaretleri insanlarda merak uyandırdı. Beklenenin aksine, insanlar onlara daha büyük bir ilgi duymaya başladılar.

Hollywood’dan büyük bir prodüktör, yarışmaya çıkmasalar bile, Kırnev gurubunu dinlemek istediğini belirtti. Ardından ekibin baş yardımcısı da Kırnev grubu ile konuşup kendisinin de bir Hristiyan olduğunu ve bu yarışmaya katılmalarının iyi bir teşvik ve örnek olacağını söyledi. ‘’Belki de bu insanların müjdeyi duymak için tek fırsatları bu.’’ demesinin üzerine, Kırnev grubu yarışmaya katılmayı kabul etti.

Toplamda 12 aşamalı olan bu yarışmada, daha önce hiç bu kadar ilgi görülmediği belirtildi. Katıldıkları Londra Müzik Yarışmasında altı altın, altı gümüş alarak yarışmada ikinci oldular. Solist olarak ise birincilik ödülünü aldılar.

Müzik yarışmasındaki başarılarının ardından California’daki bir müzik okulu, guruptaki herkesin bütün masraflarını karşılayarak onlara eğitim vermek istediklerini söylediler. Ancak gurup Tanrı’dan aldıkları vizyonda devam etmek ve farklı ülkere giderek müzik ile müjdelemeye yapmaya devam etmek için bu teklifi geri çevirdi.

Ekip, ‘’Bizim için Tanrı’ya hizmet etmek her şeyden önce gelir.’’ diyerek sözlerini tamamladılar.(SAT-7 TÜRK/DAP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi