27 Nisan 2024 Cumartesi

Antalya İncil Kilisesi’nin Lara’daki Binasının Açılışı Yapıldı

Yaklaşık altı ay önce hizmete açılan Antalya İncil Kilisesi’nin Lara’daki binası, 5 Mayıs 2017’de resmi bir açılış yaptı. Açılışa, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz , Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Erdoğan ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz katıldı. İhsan Özbek ve Soner Tufan ile eşi Rabia Tufan da açılıştaydı.

İsviçre, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Moldovya ve ABD gibi ülkelerden de açılışa gelen misafirler oldu.

Birçok farklı kiliseden gelen misafirlerin de bulunduğu açılış, Moldovyalı bir senfoni orkestrasının gösterisiyle başladı. Ardından Antalya İncil Kiliseleri Pastörü Ramazan Arkan açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasını bitirirken, ”Tanrı’nın evinin açılışını kutluyoruz. Tanrı’yı yücelten ve insanlara Tanrı’yı tanıtan kilisemizin açılışına geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. Konuşmasını bitirdikten sonra sahneye Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz’ı davet etti. Ümit Uysal’ı temsil eden Hakan Kaçmaz, konuşması sırasında Nusret Gülden alıntı yaptı. ”Sevgi, kuşun kanadındadır.” diyerek kardeşliğimizi ve dostluğumuzu ifade etti.

Daha sonra Ramazan Arkan, bütün bağışta bulunan ve 2005’ten beri gerçekleştirilmesi beklenen bu projeye hem maddi hem manevi destekte bulunan bütün dostlara teşekkür etti. Bu projeye gönlünü veren Norveç’deki  Stefanos Alionce gurubunu temsilen gelen Günnar Dehli’de bir konuşma yaptı. Sözlerine, ”Bu fantastik binanın açılışı için hepinizi tebrik ediyorum.” diye başlayan Günnar Dehli, konuşmasına şöyle devam etti, ”Bu Kilise’nin açılışı, Türk Kiliseleri açısından da önemli bir adımdır. 2005’te bu projeye ortak olduk, bugün bizim için de büyük bir sevinçtir. Tanrı, ‘Ben dünyanın ışığıyım.’ diyor. Bizler de Tanrı’nın dünyadaki ışıklarıyız. Tepeye kurulan kent gizlenemez. Bu nedenle Norveç’teki kardeşlerim adına size ışık olmanızı simgeleyen bu şamdanları armağan ediyorum. Sizden yayılan ışık ve bereket, bize; Norveç’e ulaşıyor.”

Günnar Dehli’nin konuşmasının ardından,  TEK Başkanı İhsan Özbek sahnedeki yerini aldı. Konuşması sırasında, ”Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik oğlunu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.” ayetlerine de değindi.

Ramazan Arkan, ”Bu kiliseyi ve beni yetiştiren, Antalya’da pek fazla imanlı yokken, azimle Antalya’ya bereket olan abimizi sahneye davet ediyorum.” sözleriyle Hans Peter Tiefenbach’ı çağırdı. Hans Tiefenbach, ”Antalya’da artık birçok kilise var ve bu kiliseler belediye tarafından korunuyor” diyerek başladığı konuşmasına, ”Küçük bir otelde bir araya geldiğimiz zamanları hatırlıyorum, Türkçe konuşabilen en fazla 25 imanlı vardı. Şimdi Tanrı bizi buraya taşıdı. İnsanları bizi bulabilir ve bize katılabilirler. Tanrı insanları kilisesine çağırıyor.

Tanrı insanları ilişki için yarattı. Bizler ilişkiyi bozsak da, Tanrı İsa Mesih’i gönderdi. Amacı bu ilişkinin onarılmasıydı. Bizler de O’nu kabul edip O’nun ardından yürümeliyiz. Müjdeyi yaymalıyız. Kilise, bu hizmetimizi gerçekleştirmek için, önemli bir yerdir” şeklinde devam etti. Hans P. Tiefenbach’ın sözlerinin ardından, Antalya İncil Kilisesi korosu sahneye çıktı. İlahilerden sonra Antalya İncil Kiliseleri önderleri, gelen devlet üyeleri ve kilise önderleri sahneye çıktı. Açılışı kırmızı bir kurdele keserek resmileştirdiler. Birbirleriyle tokalaşarak, birliklerini gösterdiler.

Açılış programının ardından kilisenin terasında kokteyl dağıtımı oldu. Gece, insanların sohbet ettikten sonra yavaşta dağılmasıyla sona erdi.(SAT-7 TÜRK/DAP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi