10 Mayıs 2024 Cuma

Antalya’yı Sel Vurdu: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya’da pazartesi akşamı başlayan sağanak yağış, seli beraberinde getirdi. Kentte çok sayıda araç suya gömüldü. Ev ve araçlarında mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarıldı. Kepez’de bir alt geçitte mahsur kalan araçtaki bir kişi yaşamını yitirdi. Can kaybının yaşandığı alt geçitteki su seviyesinin 2,5 metreye kadar ulaştığı belirlendi.

SEL SONRASI ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Turizm kenti Antalya’da iki gündür etkili olan sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Kentin Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı olmak üzere 5 merkez ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle yollar, alt geçitler, ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Muratpaşa Nüfus Müdürlüğü su baskını nedeniyle hizmet veremedi.

Kepez Devlet Hastanesi’nde ise su tahliye sistemlerindeki sorun nedeniyle laboratuvarların bir bölümünde hizmet verilemedi.

112 Acil Çağrı Merkezi’’ne ise ihbar yağdı. 8 saatte 1500 ihbarın geldiği çağrı merkezinde ihbarların yoğunluğunun ev ve iş yeri su baskını olduğu açıklandı.

ALT GEÇİTTE FELAKETİN İZLERİ

Sağanak sonrası bazı alt geçitleri neredeyse tamamen su doldu. Muratpaşa ilçesiyle Kepez ilçelerini birbirine bağlayan Gıyaseddin Keyhüsrev Altgeçidi’nde yoğun su birikintisinde, Halil Yıldız’ın otomobil içerisinde cenazesi bulundu.

Alt geçitte biriken suyun seviyesinin bir miktar azalmasının ardından geride çöp ve duvardaki izi kaldı.Alt geçidin duvarında 2,5 metre yükseklikte suyun bıraktığı iz, felaketin boyutunu göz önüne serdi.

2 kilometrelik alt geçit, suyun tahliye edilememesi nedeniyle hala ulaşıma kapalı.Son 24 saat içerisinde metrekareye Kepez ilçesinde 304 kilogram, Muratpaşa’da 234 kilogram yağış düştü.

ÇALIŞMALAR GECE BOYU SÜRDÜ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’daki sel felaketinden etkilenen bölgede, Devlet Su İşleri (DSİ) ile Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) ait 130 iş makinesi ve ekipmanla çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.Yumaklı, dün gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlık ekiplerinin, Antalya’da şiddetli yağıştan etkilenen bölgenin bir an önce normal hayatına dönmesi için çalıştığını belirtti.

Selde zarar gören tarım arazileri ve seralara yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yumaklı, “Sel afetinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Rabb’imden rahmet niyaz ediyor; selden etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.” ifadesini kullandı.

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi