26 Nisan 2024 Cuma

Aziz Yuhanna Katedrali’nde Bomba Alarmı

İzmir ‘in Alsancak ilçesinde  bulunan  Aziz Yuhanna Katedrali’nde bu Pazar bomba alarmı verildi.

Türkçe verilecek olan ayin için hazırlanan Peder ve kilise yetkililerine polislerin ve bomba imha ekibinin geldiği bildirildi.

İbadet için hazırlanan topluluğu dışarı çıkaran polisler, kilise içerisinde büyük bir arama çalışması başlattı. Polis ve bomba imha uzmanları eğitimli köpeklerle, bomba ve silah araması yaptı. Ardından içeride bulunan herkesin çanta ve üstleri arandı.

Olay örgüsünün Türkçe ibadet öncesi içerde bulunan bir misafirin ayin sırasında ayağa kalkıp kilisenin içinde keşif yaparcasına sağa sola gitmesi ve birden bire dışarı çıkmasıyla başladığı, ardından ibadetleri biten cemaatin dışarıda zaman geçirip sohbet ettiği sırada kilisenin dışında 3-4 kişinin içeriyi izlediği fark edildiği belirtildi.

Kilisenin içerisinde bomba veya herhangi tehlikeli bir şey bulunamazken şüphelinin polis tarafından arandığı bilgisi verildi.

Kalabalık bir polis ekibi, Kilisenin sokağında ve çevresinde şüpheli kişiyi aradı, ancak herhangi bir sonuç alamadı. Ardından tekrar içeri alınan cemaat polis koruması altında ibadetlerini tamamladı.

(SAT-7 TÜRK/PE-İzmir)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi