27 Nisan 2024 Cumartesi

Bir Meksikalı Rahip Daha Ölü Bulundu

Meksika’da Ocak ayı başından beri kayıp olan Katolik Kilisesi rahibi ölü olarak bulundu. Uyuşturucu kartelleri tarafından işkence gördüğü söylenen Coahuila’da görev yapan Peder Joaquin Hernandez Sifuentes’in güvenliğinin sağlanması için talepte bulunulduğu belirtildi.

Saltillo Episkoposluğu’ndan yapılan bir açıklamada, cansız bedeninin bulunduğu ve Fox News’ta ise farklı bir  bilginin olmadığı söylendi.

Bildiride, “Peder Joaquin, yaptığı her şeyde mükemmellik arayan biriydi. Bu sadık adamın çalışmalarında daima yenilik yapma arzusu, son 10 günde dahil sevgiye yansıtıldı” denildi.

Hernandez’in, 3 Ocak’ta tatile gideceği ancak kaçırıldığı düşünülüyor. Kilisede kalan Hernandez’in evine gelen bir arkadaşı, odasını darmadağın bulduğunu söylüyor.

Hernandez’in öldürülme sebebiyle ilgili ayrıntıların bulunmamasına rağmen, 2006 yılından bu yana Meksika’da uyuşturucu kartelleri ve şiddetiyle mücadele edilen bölgelerde 30’tan fazla rahibin öldürüldüğü bildirildi. Kasım ayında rahip ve insan hakları konusunda çalışamalar yapan Peder Jose Luis Sanchez Ruiz, Veracruz eyaletinde kaçırıldıktan sonra işkence görmüş ancak ağır yaralı olarak bulunmuştu.(Elise M.)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi