26 Nisan 2024 Cuma

Bir Milyondan Fazla Ukraynalı Ülkesine Geri Döndü

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı işgalden bu yana bir milyondan fazla Ukraynalının ülkesine geri döndüğü açıklandı. 

Kiev Sınır Kuvveti sözcüsü Andriy Demchenko düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Savaşın başladığı dönemden itibaren 1.1 milyon vatandaşımız Ukrayna’ya geri döndü’’ dedi. Demchenko, savaşın başlamasından bu yana neredeyse 5 milyon insanının Ukrayna sınırını geçtiğini de sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHCR), 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, savaşın başından bu yana 5 milyon Ukraynalı sivilin ülkeden ayrıldığını bildirirken, 7,1 milyon Ukrayna vatandaşının ise hala ülkede olduğu aktardı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörlüğü Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan raporda, dönenlerin çoğunlukla çocuklu kadınlar ve yaşlılar olduğu ve dönenlerin sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtildi. Raporda, ‘‘Ukrayna’ya geri göç tırmanarak artmaya devam edebilir. Ülkelerine dönen insanlar topluma yeniden entegre olmak için daha çok destek ve insani yardıma ihtiyaç duyacaklar. Evlerine dönmeleri artık mümkün olmayanlar barınma sorunlarıyla karşılaşabilir. Ukrayna’da çok daha fazla insani yardıma ihtiyaç duyuluyor’’ ifadeleri yer aldı. 

Birleşmiş Milletler ise yaşanan durumu İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en hızlı büyüyen mülteci krizi olarak değerlendirdi. (Dış Haberler)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi