29 Nisan 2024 Pazartesi

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ Çalışması Dijital Medya Listelerinde İlk Sırada

Katolik grup, Ascension Presents tarafından yürütülen ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ (The Bible in a Year)  adlı çalışma, Apple kullanıcıları arasında en popüler podcast* oldu.

Katolik rahip Friar Mike Schmitz tarafından sunulan podcast, 25 dakika uzunluğunda olup, rahibin Kutsal Yazı okumalarından ve teolojik öğretilerinden oluşuyor.

Podcast, 2020’de üç bölüm yayınlarken, gerçek anlamda 2021’de hizmete başladı. ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ çalışmasında öncelikle Yaratılış’ın bazı bölümlerine yer verildi. Ardından Eyüp, Mezmurlar ve Süleyman’ın Özdeyişleri yer aldı. Podcast, ana akım haber ajanslarının yanı sıra siyasi yorumcuları da geride bıraktı.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ çalışması zirveye tırmanırken, Müjde’yi yaymaya çalışan bir Protestan hizmeti olan D-Group’a ait podcast 8 sıra gerileyerek en popüler 25. podcast oldu. 6 dakika uzunluğundaki,’The Bible Recap‘ adlı D-Group podcasti, Kutsal Kitap okumalarından ziyade Kutsal Yazılardaki bölümlerin özetini içeriyor.

Alexandra Desanctis

Ulusal bir haber dergisi olan National Review’dan Alexandra Desanctis, insanların Kutsal Kitap podcast’ini dinlemeye başlamasının nedeninin bölünmelerle dolu bir dünyada esenlik bulabilmek için haberlerden daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Desanctis, ‘‘İnsanlar, acı ve kargaşanın ortasında huzur ve istikrar için anlamlı ve ruhu dolduran bir gerçekliği özlüyor’’ dedi. (CHL)

Podcast, çoğunlukla dizi hâlindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması.

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi