29 Nisan 2024 Pazartesi

İngiltere Kilisesi: ‘Irk Ayrımcılığının Müjde’de Yeri Yok’

İngiltere Kilisesi Evanjelist Konseyi (CEEC), Hristiyanları Martin Luther King Günü’nde ırksal konularda daha bilinçli olmaya teşvik etti.

Martin Luther King Günü, her yıl Ocak ayının üçüncü Pazartesi’sinde Birleşik Devletler’de resmi bir tatil. Bu yıl ise kutlamalar ırksal ve siyasi gerilimlerin yükseldiği bir zamanda gerçekleşti.

Geçen Mayıs ayında George Floyd’un ölümünden sonra ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde ırksal adaletsizlik söylemleri arttı. Çağrı, İngiltere Kilisesi Evanjelist Konseyi tarafından cemaatlerin ırksal adaletsizlik konusunda Tanrısal düşünceye sahip olmak için kullanabileceği yeni video kaynaklarının medyaya sürülmesiyle aynı zamana geldi.

Rev Julian Henderson

Blackburn Episkoposu ve CEEC Başkanı Rev Julian Henderson, görüşmelerin devam etmesinin önemli olduğunu söyleyerek, ”George Floyd’un geçen yıl öldürülmesinden bu yana yaşananları unutturacak çok şey yaşandı. Tüm bunların kiliseler için tartışılması ve üzerinde düşünülmesi gereken konular olduğuna inanıyoruz. Ayrıca harekete geçilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Irk ayrımcılığının kilisemizde ve Müjdeleme hizmetimizde yeri yoktur. Her türlü ırkçılığı ayıklamak istiyoruz” dedi.

Rev. Dr. Jason Roach ise, ”Müjde tüm yaşamı etkiler. Kiliseler ırksal bütünleşme, uyum ve etnik çeşitlilik arasında birliğin işareti olmalıdır. Bu, tüm Hristiyanların ciddiye alması gereken bir konu” açıklamasında bulundu.

ONE başlıklı video kaynakları, sistemik ırkçılıktan teolojiye, çok etnikli cemaatlere ve bireysel sorumluluğa kadar çeşitli konuları içeriyor. CEEC üyesi Rev. Lis Goddard, ”Bugün bile Birleşik Krallık’ta artan ırksal çeşitliliğe rağmen, çoğu Evanjelik grup, etkinlik ve organizasyonlar etnik renk açısından tek renkli. Bunu değiştirmek için çok çalışmalıyız” dedi. (CT)

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi