19 Mart 2024 Salı

İngiltere Kilisesi: ‘Irk Ayrımcılığının Müjde’de Yeri Yok’

İngiltere Kilisesi Evanjelist Konseyi (CEEC), Hristiyanları Martin Luther King Günü’nde ırksal konularda daha bilinçli olmaya teşvik etti.

Martin Luther King Günü, her yıl Ocak ayının üçüncü Pazartesi’sinde Birleşik Devletler’de resmi bir tatil. Bu yıl ise kutlamalar ırksal ve siyasi gerilimlerin yükseldiği bir zamanda gerçekleşti.

Geçen Mayıs ayında George Floyd’un ölümünden sonra ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde ırksal adaletsizlik söylemleri arttı. Çağrı, İngiltere Kilisesi Evanjelist Konseyi tarafından cemaatlerin ırksal adaletsizlik konusunda Tanrısal düşünceye sahip olmak için kullanabileceği yeni video kaynaklarının medyaya sürülmesiyle aynı zamana geldi.

Rev Julian Henderson

Blackburn Episkoposu ve CEEC Başkanı Rev Julian Henderson, görüşmelerin devam etmesinin önemli olduğunu söyleyerek, ”George Floyd’un geçen yıl öldürülmesinden bu yana yaşananları unutturacak çok şey yaşandı. Tüm bunların kiliseler için tartışılması ve üzerinde düşünülmesi gereken konular olduğuna inanıyoruz. Ayrıca harekete geçilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Irk ayrımcılığının kilisemizde ve Müjdeleme hizmetimizde yeri yoktur. Her türlü ırkçılığı ayıklamak istiyoruz” dedi.

Rev. Dr. Jason Roach ise, ”Müjde tüm yaşamı etkiler. Kiliseler ırksal bütünleşme, uyum ve etnik çeşitlilik arasında birliğin işareti olmalıdır. Bu, tüm Hristiyanların ciddiye alması gereken bir konu” açıklamasında bulundu.

ONE başlıklı video kaynakları, sistemik ırkçılıktan teolojiye, çok etnikli cemaatlere ve bireysel sorumluluğa kadar çeşitli konuları içeriyor. CEEC üyesi Rev. Lis Goddard, ”Bugün bile Birleşik Krallık’ta artan ırksal çeşitliliğe rağmen, çoğu Evanjelik grup, etkinlik ve organizasyonlar etnik renk açısından tek renkli. Bunu değiştirmek için çok çalışmalıyız” dedi. (CT)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi