28 Nisan 2024 Pazar

İsa Mesih’i Kabul Eden Adam, Bir Hafta Sonra Öldürüldü

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), 41 yaşındaki Yusuf Kintu adındaki adamın, Hristiyanlığı benimsedikten sonra 7 Aralık’ta aşırılık yanlılarının saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Uganda, Dolwe’deki Full Gospel Kilisesi’nin pastörü Andrew Nyanma, 30 Kasım’da Hristiyanlığı benimseyen Kintu’nun yeni inancı nedeniyle saldırıya uğradığını belirtti. Pastör, ”Birkaç kez inanç üzerine konuşmuştuk. Din görevlisiydi, ancak diğer insanların inancına saygı duyuyordu. O gün sakin ve anlayışlıydı. İsa’nın neden Baba’ya giden tek yol olduğunu açıklamamı istedi. Ardından günahlarından tövbe etti ve İsa Mesih’i izlemeye karar verdi” dedi.

Hristiyanlığı benimsedikten üç gün sonra eşi, iki küçük çocuğuyla birlikte evden ayrıldı ve babasının evine yerleşti. Kintu’nun yeni kararı kendisini tanıyanları öfkelendirdi ve yerel halktan oluşan bir grubun saldırısına uğradı.

Tanıkların ICC’ye yaptığı açıklamada, ”Yerel halk Hristiyanlığı benimsemesi nedeniyle Yusuf’a öfkelendi. Acımasızca dövülen Yusuf baygınlık geçirdi. Çocukları Pastör Andrew’in gelip onu hastaneye götürene kadar babalarına yardım edemedi” denildi. Ağır yaralanan Kintu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Uganda’da Hristiyanlara yönelik acımasız eylemler giderek artıyor. CBN News, geçen ay bir pastörün ve iki Hristiyan çocuğun aşırılık yanlıları tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Geçen Eylül ayında, 13 yaşındaki bir Hristiyan kız ve 11 yaşındaki erkek kardeşi kaçırılarak kurban edilmesi için bir büyücüye satıldı. Uganda’da çocukların kurban edilmesi yaygın bir sorun olması nedeniyle hükümet gerekli önlemleri almaya çalışıyor. (CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi