26 Nisan 2024 Cuma

Cezayir’in En Büyük Kiliseleri Kapatıldı

Cezayir hükümeti, Protestan kiliseleri kapatmaya devam ediyor. Ülkede 46 Protestan Kilisesi’nin 15’i geçen yılın başından beri kapalı.

Geçtiğimiz günlerde ise kapatılan kiliseler listesine Tizi-Ouzou’daki 700 üyeli Full Gospel Kilisesi de eklendi. İbadet sırasında kiliseye baskın düzenleyen polis, cemaate korku dolu anlar yaşattı.

Morning Star News’e göre, çoğu kişi korkuyla kaçarken, bazıları ise zorla dışarı çıkartıldı. Cezayir’deki protestan kiliselerin başkanlığını yapan Pastör Salah Chalah, cemaatini korumaya çalışırken güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kaldı.

Chalah, Morning Star’a güvenlik güçlerinin zor kullanarak kiliseye müdahale ettiğini söyleyerek, 1996’dan beri yasal olarak, aktif şekilde hizmet ettiklerini açıkladı. Chalah, ‘‘23 yıldan beri hizmet veriyoruz. Neden bu kadar beklendi? İnancımızdan dolayı bu davranışa maruz kaldık. Acımızın nedeni bu olduğu için gurur duyuyoruz’’ dedi.

Aynı gün, Makoud’daki 500 üyeli Source of Life Kilisesi de kapatıldı. Baskın görüntülerinde, polisin kiliseye girdiği sıralarda cemaatin Hallelujah ilahisini söyledikleri görüldü.

Pastör Nourredine Benzid, ‘‘Bir gün çocukların, kadınların, yaşlıların ve gençlerin önünde ibadet yerlerinin silahla baskına uğrayacağını hiç düşünmemiştim. 21. yüzyılda böyle bir olay düşünülemez ve kabul edilemez’’ dedi.

42 milyonluk ülke nüfusunda sadece 125 bin Hristiyan yaşamaktadır.(CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi