27 Nisan 2024 Cumartesi

Çin, Din Karşıtı Yasayı İhlal Eden Hristiyan Adama Para Cezası Verdi

Geçen hafta bir Çin Hükümet kurumu, yeni bir din karşıtı yasayı ihlal ettiğini söylediği Hristiyan adama, çevrimiçi İncil çalışması düzenlediği için 2.870 dolar para cezası verdi.

International Christian Concern’e (ICC) göre Yunnan eyaletinde yaşayan Zhang Wenli, 11 Ağustos’ta Etnik ve Din İşleri Bürosu tarafından “yasadışı dini eğitim” vermekle suçlandı.

Mektupta, “Dini olmayan gruplar, dini olmayan okullar ve dini olmayan etkinlik siteleri, dini faaliyetlere uygun şekilde tanımlanmamış geçici faaliyet alanlarının dini eğitimler, dini bağışlar ve dini faaliyetler yürütemeyeceğini belirten 2018 Diyanet İşleri Yönetmeliği” adlı yeni bir yasadan alıntı yapıldı.

20.000 RMB (yaklaşık 2.870 ABD Doları) para cezasına çarptırıldı.

Çin’deki Hristiyanların, Üç Benlik hareketinin bir parçası olan hükümet onaylı kiliselere katılmalarına izin veriliyor. Bu tür cemaatler ağır düzenlemelerle ve hatta zulümle karşı karşıya olduğu için, milyonlarca Çinli Hristiyan yasadışı ev kiliselerinde ibadet ediyor.

ICC yaptığı açıklamada, “Bu, Çin’deki herhangi bir Hristiyan için İncil çalışması yapmanın veya çevrimiçi kilise faaliyetleri yürütmenin giderek daha riskli olacağını gösteriyor. Wuhan, Sichuan ve Yunnan’da, yerel yetkililer gözlerini Hristiyanların üzerinde, özellikle de ev kiliselerinden olanların üzerinde tutuyor. Çevrimiçi etkinliklerinin çoğu dinleniyor ve kesintiye uğruyor. Eylemlerinin amacı, ev kilisesi üyelerini devlet onaylı kiliselere katılmaya zorlamaktır” ifadelerini kullandı.

Çin’deki Hristiyanlar son aylarda ciddi kısıtlamalar ve zulümlerle karşı karşıya kaldılar.

Bitter Winter haberine göre, salgın nedeniyle kapanmaya zorlanan Üç Benlik cemaatlerinin, ancak pastörlerin “vatanseverlik eğitimi” vaazlarını kullanmaları ve Komünist Partiyi desteklemeleri halinde yeniden açılmasına izin veriliyor.

Bitter Winter haberine göre, bu yılın başlarında hükümet, doğudaki Anhui eyaletindeki en az 250 Üç Benlik kilisesinin haçlarını zorla kaldırdı. Geçen yıl, Çin’in dört bir yanındaki kiliselere On Emir’in kopyalarını kaldırmaları ve bunların yerine komünist devrim lideri Mao Zedong ve şimdiki Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in portrelerini koymaları emredilmişti. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi