27 Nisan 2024 Cumartesi

Çin, Kutsal Kitap Uygulamalarını Kaldırdı

Yeni bir rapora göre, son günlerde Çin hükümeti çeşitli Kutsal Kitap uygulamalarını yasaklayarak ve WeChat Hristiyan’ın kamuya açık hesaplarını kapatarak Hristiyanlığı kısıtlamaya devam ediyor.

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), 1 Mayıs’ta Çin sosyal medya platformu olan WeChat’teki Hristiyan hesaplarının kapatıldığını duyurdu. Çin vatandaşları ‘Gospel League’ ve ‘Life Quarterly’ gibi WeChat Hristiyan sayfalarına erişmeye çalıştığında hesabın engellendiğine ve askıya alındığına dair mesaj aldı. 

The Chinese Christian Fellowship of Righteousness Pederi Francis Liu, engellenen sayfaların ekran görüntülerini Twitter sayfasında paylaştı. ICC, Çin hükümetinin Kutsal Kitap uygulamalarını App Store’dan kaldırdığını duyurdu. ICC raporunda, ‘‘Kutsal Kitap uygulamalarını indirmek isteyenler, güvenlik duvarını aşmak için VPN kullanmak zorunda’’ dedi.

Bu, Çin’in Kutsal Kitap uygulamalarını ilk hedef alışı değil. 2019’da Çin hükümeti, 10 milyon kez indirilen 6 yıllık Çince Kutsal Kitap uygulamasını kaldırdı. YouVersion gibi popüler Kutsal Kitap uygulamaları da App Store’da mevcut değil. 

WeDevote kurucu ortağı Levi Fan, World’e Çin hükümetinin yalnızca uygulamayı değil, aynı zamanda kendisini de izlediğini belirtti. 2015 yılında, Pekin’in Kamu Güvenliği Bürosu Fan’ın ofise gelmesini emretti. Yetkililer ona eşinin WeChat Hristiyan hesabına yazdığı makaleler ve satın aldıkları yeni ev hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Fan, ‘‘Her şeyi bildiklerinin farkında olmak rahatsız ediciydi, ancak Çin ev kilisesi geçmişte bu zulümle karşı karşıya kaldığı için şaşırmadım. Yaşananlar Tanrı’ya yaklaşmama yardım etti. Bunu tek başıma yapamayacağımı ve daha fazla dua etmem gerektiğini fark ettim’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi