28 Nisan 2024 Pazar

Çin’de 400 bin Kişi Yeniden Karantinada

İkinci dalgadan korkan Çin, Pekin yakınlarında 400 bin kişiyi yeniden karantinaya aldı.

Koronavirüs salgınında ikinci bir dalga ihtimalinden endişelenen Çinli yetkililer, Pekin yakınlarında 400 bin kişinin yaşadığı Hebei bölgesindeki günlük vakalarda küçük de olsa bir artış görülmesi üzerine yeniden sıkı önlemleri devreye soktu. 

Son iki haftadır vaka sayılarında artış yaşanan başkent Pekin’in komşusu Hebei vilayetinin Anşin bölgesinde, ilan edilen sıkı önlemler hemen yürürlüğe kondu. 

Çin, geçen yılın sonlarında ortaya çıkan salgına karşı sıkı önlemler almış ve vaka sayılarını düzenli bir şekilde azaltmayı başarmıştı. 

Şimdi salgının ikinci bir dalga halinde yeniden yayılması ihtimalinden çekinen yetkililer, vaka sayılarındaki küçük artışları bile riskli bularak hemen kontrol altına almaya çalışıyor.

Çin’in diğer bölgelerinde durum nasıl?

Çin, son aylarda ülke genelinde hastalığın yayılma seyrini tersine çevirmeyi başardı. Mart ayı sonlarında 80 bin vakaya ulaşan ülkede o günden bu yana sadece 4 bin 700 vaka görüldü. Haziran ayı ortalarından bu yana yeni vakalar ise çoğunlukla Pekin ve biraz da oradan komşu vilayet Hebei’ye sızanlardan ibaret. 

Çin’in geri kalan bölgelerinde sadece tek tük bazı vakalar çıkıyor ve bunların çoğunun başka ülkelere seyahat edip dönenler tarafından getirildiği anlaşılıyor. (BBC)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi