27 Nisan 2024 Cumartesi

Çin’de, Yönetime Bağlılık Gösteren Kiliseler Yeniden Açılıyor

Çin’de koronavirüs kısıtlamaları kaldırılmaya devam ettikçe, ülke genelindeki kiliseler de yeniden açılmanın planlarını yapıyor.

Bitter Winter, bazı kiliselerin ulusal marşı söylemesi ve Çin Komünist Partisi’nin emriyle ulusal bayrağı dalgalandırma şartıyla açılmasına izin verildiğini belirtti.

14 Haziran’da, Shunhe bölgesindeki Lishiting Katolik Kilisesi, beş aylık sürenin ardından yeniden açıldı. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı kilise, rahibin ulusal bayrağı dalgalandırma töreniyle açıldı. Bitter Winter, hükümet yetkililerinin töreni denetlediğini bildirdi. Aynı gün Shunhe bölgesindeki Gangxi Hristiyan Kilisesi de aynı koşullar altında yeniden açıldı. Ayrıca kilise liderlerine Çinli yetkililerin koronavirüs salgınıyla mücadelesine övgüde bulunma emri verildiği açıklandı.

Kilise cemaati üyelerinden bir kişi, ‘‘Kilisemiz 5 ay, 147 gün ve 21 Pazar gününün ardından tekrar açıldı. Ancak Tanrı’yı övmek için ilahiler söylememiz gerekirken, hükümet ulusal bayrağı dalgalandırmamızı, ulusal marşı söylememizi ve Xi Jinping’in salgınla mücadelesini övmemizi istiyor’’ dedi.

Fujian eyaletinin Quanzhou şehrinin en büyük Hristiyan kilisesinin pastörü, koronavirüsle mücadele çabaları için yönetime övgüde bulunması ve ABD’yi eleştirmesi gerektiğini söyleyerek, sosyalist sistemin üstünlüğünden bahsetmek ve sosyalist sistem ile Komünist rejime bağlılık duyulmasını teşvik etmek zorunda olduğunu belirtti.

Kilise üyesi, ‘‘Yetkililer bayrak dalgalandırma törenleri düzenlememizi ve yurtseverliği teşvik etmemizi istiyor. Şu an tüm kiliseler bunu yapmak zorunda, yoksa kiliseler kapalı kalacak ve liderler görevinden alınacak’’ açıklamasında bulundu. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi