28 Nisan 2024 Pazar

Covid-19: Çocuklar Koronavirüs Salgınının Gizli Kurbanları

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, hükümetleri Covid-19’un sosyoekonomik sonuçları arasında çocukların güvenliğini ve refahını sağlamaya çağırıyor. 

Risk Altındaki Çocuklar 

Geçtiğimiz günlerde web sitelerinde yayınlanan bir açıklamaya göre UNICEF, dünyadaki milyonlarca çocuğun koronavirüsün yayılmaması için alınan önlemler nedeniyle tehlike altında olduklarını söyledi. Açıklamaya göre, istismar ve sömürü vakaları bu dönemde daha da artacak.

Diğer bir açıklamaya göre ise, okulların kapanması ve dışarı çıkma kısıtlamaları çocukların rutinlerini ve destek sistemlerini aksatırken şu dönem bazı çocuklar, aile içi şiddet ve strese karşı her zamankinden daha savunmasız durumdalar.

Çocuklar Gizli Kurbanlardır

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore, “Çocuklar Covid-19 salgınının gizli kurbanlarıdır” dedi ve ekledi: “Yasaklar ve okulların kapanması; eğitim, ruh sağlığı ve temel sağlık hizmetlerine erişimi etkiler. Hem erkekler hem de kızlar için sömürü riski her zamankinden daha yüksek. Hareket halindeki veya çatışmaların içinde yaşayan çocuklar için, sonuçlar şimdiye kadar gördüğümüz gibi olmayacak. Onları hayal kırıklığına uğratmamalıyız”

Küresel İnsani Müdahale

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler, dünyanın en savunmasız ülkelerinde Covid-19 ile savaşmak için 2 milyar dolarlık koordineli küresel insani müdahale planı başlattı.

Bu plan, milyonlarca insanı korumayı ve virüsün dünyanın etrafında dönmesini önlemeyi amaçlıyor. Salgın şimdi çatışma, doğal afetler ve iklim değişikliği nedeniyle zaten insani krizlerle karşı karşıya olan ülkelerde de hissediliyor. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi