27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekümenik Patrik 1.Bartholomeos, Isparta ve Antalya’yı Ziyaret Etti

Rum Ortodoks Kilisesi Ruhani Önderi Ekümenik Patrik Hazretleri 1. Bartholomeos, geçtiğimiz Cumartesi günü Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Ayastefanos Kilisesi’nde dua etti.

İstanbul Patriği 1. Bartholomeos, Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas ile Eğirdir Yeşilada’da bulunan Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret etti. Yunanistan ve Kore’den gelen ekiplerin sunduğu müzik dinletisine katıldı.
Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas’ın, kilise ve tarihi hakkında ziyaretçilere bilgi vermesinin ardından Patrik Hazretleri 1. Bartholomeos, “Bu kiliseyi dedelerimizin kilisesini restore etmekle diğer dinlere karşı olan saygınızı göstermiş oldunuz. Daha geniş olarak insanlığın müşterek değerlerine olan saygınızı göstermiş oldunuz. Bizler cemaat olarak, Hristiyan olarak, Türk vatandaşı olan bizler ve diğer ülkelerden gelmiş olan Hristiyan kardeşlerimizin adına sizlere şükranımızı sunuyoruz. Sizler bizden ne oy bekliyorsunuz ne de başka bir şey bekliyorsunuz. Teveccühünüz ve yeni nesillere verdiğiniz dersten dolayı sizleri kutluyoruz. İleride bütün restorasyon tamamlandığı zaman ilgili makamların izinleriyle bugün gerçekleştiremediğimiz ayinimizi gerçekleştiririz. Bu bize büyük mutluluk verecektir. Bütün Eğirdirlilere hayır dualarımızı iletmenizi rica ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, “Benim tüm hizmetlerim oy için değildir. Hepimizin tek rabbi olan Allah’ın rızası içindir. Bu nedenle dinsizler de dahil tüm insanların Eğirdir’de rahat yaşamaları, Eğirdir’de rahat gezmeleri için yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak gerekli işlemleri yapıyoruz. 1922’de Ada’dan Yunanistan’a göç eden ailelerin torunları ve çocuklarıyla ahbaplıklarım var. Bu vesile ile hoşgeldiniz diyorum” diye belirtti.

Ardından Ekümenik Patrik Hazretleri 1. Bartholomeos ve beraberindekilerle Antalya’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı. Antalya’da 15 Temmuz Pazar günü Antalya Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Pamfilya ve Pisidya Azizleri’nin Yortu Günü sebebiyle ayine katıldı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi