29 Nisan 2024 Pazartesi

Episkoposlar, Papa Françesko’nun Ziyareti Öncesinde Barış Çağrısında Bulundu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Katolik Episkoposlar, Papa Françesko’nun ziyareti öncesinde uzlaşı ve barış çağrısında bulundu.

Papa Françesko’nun beş günlük bir ziyaret için 31 Ocak’ta Kongo’nun başkenti Kinşasa’ya gelmesi bekleniyor. Papa, yetkililer ve sivil toplum liderlerinin yanı sıra Kongo’nun doğusunda devam eden şiddetin kurbanlarıyla bir araya gelecek.

Episkoposlar, Hristiyanları merhamet, uzlaşı, barış ve kardeşlik için harekete geçmeye çağırdı. Kisangani Başepiskoposu Marcel Utembi Tapa, Papa’nın ziyaretini ‘iyi haber’ olarak nitelendirerek, kendisiyle görüşmenin ruhsal hazırlık gerektiren bir lütuf anı olduğunu söyledi. Başepiskopos, inanlıları Papa Françesko’nun ziyareti tamamlanana dek dua etmeye çağırdı.

Yıllardır şiddet olaylarıyla mücadele eden ülke, Papa’nın ziyaretini umudun bir sembolü olarak görüyor. Nobel Barış Ödülü sahibi Kongolu doktor Denis Mukwege, Vatikan’a yaptığı bir ziyarette Papa ile ülkenin doğusunu etkileyen kriz hakkında konuştuklarını belirtti. Dr. Mukwege, ‘‘Vatikan’ı ziyaret etmek, benim için bir lütuftu. Barış, adalet ve hoşgörü için çalışan bir iman adamıyla tanışmaktan onur duydum’’ dedi. Mukwege, ‘‘Papa’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ni ziyareti, 25 yılı aşkın süredir yaralı olan bir halka gösterdiği umudu ve dayanışmayı gösteriyor. Ziyaretin, Kongoluların yaşadığı dramı gözler önüne sermesini bekliyorum’’ dedi.

Uvira’dan Episkopos Sébastien-Joseph Muyengo, ‘‘Ülkemiz küllerinden yeniden doğmalıdır. Kongo’nun doğusunda yaşananlar yönetimin etkisizliğinden kaynaklanıyor. Ordudaki askerlerin çoğu, isyancıları destekleyen yabancılardan oluşuyor. Kongolular, ülke güvenliğini yabancılara emanet etme anlayışını anlamıyor’’ dedi.

Dr. Mukwege, Kilise’nin barışı inşa etmede etkin bir rol oynayabileceğini belirterek, ‘‘İnsanların acı çektiği bir yerde Kilise’nin sessiz kalması düşünülemez. Kilisenin en önemli görevi, acı çekenlerle birlikte acı çekmektir’’ dedi. (cruxnow)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi