27 Nisan 2024 Cumartesi

Ermeni Apostolik Kilisesi Kutsal Ruh’un Gelişi Yortusunu Kutladı

Dünya Ermeni Apostolik kiliselerinde olduğu gibi, Türkiye Ermeni Apostolik Kilisesi de 31 Mayıs Pazar günü Kutsal Ruh’un Gelişi “Hokekalust” Yortusunu kutladı. 

Koronavirüs önlemleri sebebi ile hafta içi, halka kapalı olarak, Kumkapı Meryem Ana Patriklik Merkez Kilisesinde Kutsal Sunu ayini gerçekleştirildi. 

Pentikost Yortusu için düzenlenen Kutsal Sunu’yu, Ruhani Kurul Başkanı, Baş Rahip Tatul Anuşyan  gerçekleştirirken, sunaktaki yardımcılıklarını, Peder Şirvan Mürzyan, Peder Zakar Koparyan ve Peder Şahen Uhanyan yaptılar. Ayinde, patriklik makamına bağlı bazı Rahipler, Pederler, kıdemli okuyucular ve okuyucular da hazır bulundular. 

Bu ayin 31 Mayıs Pazar günü, Türkiye Ermenileri Patrikliğinin Facebook sayfasından yayınlandı. Ardından canlı yayın ile Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II. “Hokekalust” Yortusu ile ilgili Ermenice ve Türkçe vaaz verdi. 

Patrik Sahak II. vaazında özetle Kutsal Ruh’un gelişinin ne anlam ifade ettiğini anlattı ve şöyle dedi;

“Kutsal Ruh’un Tanrısal gücüne benliğimizi sunalım ve Tanrı’nın yaşayan mabetlerine dönüşelim.

İnsanlık, yaratılışı itibariyle geçmişten günümüze her zaman ilahi bir gücü aramıştır. Bu nedenle, insanlık tarihinde tapınılan birçok putu görmekteyiz. Fakat İbrahim’in tarih sahnesine çıktığı gün, tek, gerçek ve yaşayan Tanrı’ya ibadet edilmeye başlandı. Kutsal Ruh’un gelişi sayesinde, bizler, sadece Tanrı’ya ibadet edenler değil, aynı zamanda benliğimizde O’na yer verenler olma fırsatına eriştik. Dolayısıyla Tanrı’yı dışarılarda ve uzaklarda aramayalım, çünkü Tanrı bizlerin içerisinde ve Rab İsa Mesih’e olan inancımızla,  O’nu gerçekten tanımamızı bekliyor.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi