13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ermeni Apostolik Kilisesi, Varaka Surp Haç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Apostolik Kiliseleri’nde, 01 Ekim Pazar günü, sadece Ermeni Kilisesi’ne ait olan Varaka Surp Haç Yortusu’nu Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayinleri ile kutladı. 

Türkiye’deki Ermeni Apostolik Kiliseleri’ndeki ayinlerde, Patrikliğin merhum Başepiskoposu Şahan Sıvacıyan, vefatının 10. yılında Hokehankisd (Ayin-i Ruhani) duaları ile anıldı. 

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’ndeki Surp Badarak’a Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. riyaset etti ve vaaz verdi. Surp Badarak, Patrikliğin Adalar din görevlisi ve Beyoğlu Kilisesi’nin din görevlisi Üstrahip Harutyun Damadyan eli ile sunuldu. 

Surp Badarak, Khorurt Khorin İlahisi ile başladı. Sunak önünde “tövbe” dualarını söyleyen Üstrahip Harutyun sunağa çıktı. Diyakos Artuk Tekiroğlu, astdiyakos Ğazar Sabuncu, kıdemli okuyucular ve okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. 

Günün İncil okuma parçasını kıdemli okuyucu Sevan Değirmenciyan okudu. Kutsal Kase’yi diyakos Artun Tekiroğlu getirdi. 

Rum Ortodoks Kilisesi’nden Peder Dimitri Mayoğlu, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi Vakfı başkanı Aksel Topalyan, yönetim kurulu üyeleri, Kitab-ı Mukaddes şirketi yöneticisi Tamar Karasu ve inanlıların hazır bulunduğu ayinde İlahileri, Lusavoriç Korosu, şefleri Hagop Mamigonyan yönetiminde ve Sirun Sirunyan’ın orgu eşliğinde seslendirdiler. 

Surp Badarak sırasında toplu tövbeyi Patrik Sahak II yaptırdı. Daha sonra Hağortutyun (Komünyon) dağıtımına geçildi. 

Surp Badarak’ın ardından Patrik Sahak II, Ermenice ve Türkçe vaaz verdi. Vaazların ardından başta Patrikliğin merhum Başepiskoposu Şahan Sıvacıyan olmak üzere, tüm Rab’de uyuyanlar için Hokehankisd (Ayin-i Ruhani) duaları okundu. 

Patrik Sahak II’nin kutsaması ve hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile tören son buldu. 

Sam Allberry’nin Semineri İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, 11 Mayıs Cumartesi günü "Cinsellik" konusunu ele alan önemli bir seminere ev...

Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Yeşilköy Surp Isdepanos Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu Ayini) riyaset etti...

Mısır’da Hristiyanlara Yönelik Saldırıların Önlenebileceği Duyuruldu

Mısır'da Hristiyanların yaşadığı iki köye saldırı düzenlendi. Saldırılar hakkında açıklama yapan insan hakları örgütü, yetkililerin saldırıyı önlemek...

Pastör Kilise Konferansına Giderken Öldürüldü

Nijerya'da pastör Manasseh İbrahim, 23 Nisan'da kilise konferansına giderken öldürüldü. Pastör, Evangelical Winning All Kilisesi’nde (ECWA) hizmet...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi