28 Nisan 2024 Pazar

New York’ta ‘‘Kadınların Çığlığı’’ Adlı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Vatican News’te yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 78. oturumu vesilesiyle, 20 Eylül Çarşamba günü New York’ta ”Değişim Yaratan Duygular – Kadınların Çığlığı” adlı fotoğraf sergisi açıldı. 

Lia Beltrami

Sergi Mayıs ayında Aziz Petrus Meydanı’nda ilk kez halka açık bir şekilde sunulmuştu. Lia Beltrami tarafından tasarlanan sergi, dünyanın dört bir yanından sekiz büyük fotoğrafçının 26 eserini bir araya getirerek kadınların yaşadığı acılara tanıklık ediyor. 

Sergi, bir zamanlar Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu bölgede hizmete giren Perelman Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergi, Dünya Katolik Kadın Örgütleri Birliği, Dünya Kadın Gözlemevi ve Vatikan Dicastery olmak üzere birçok kuruluşun desteğiyle açıldı. Vatikan medyasından Alessandro Gisotti, serginin ”kardeşlik, uzlaşı ve ayrımcılığa karşı mücadele hikayeleri” anlattığını söyledi. Her fotoğrafa Papa Françesko’nun Fratelli tutti ansikali eşlik ediyor. Sergi, sadece kadınların çığlığını paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda kadınların kendi topluluklarına ve dünyaya verdiği umut vurguluyor. 

Gisotti, fotoğraflarda engelleri aşan kadınların yaydıkları ışığı görebildiğini söyledi. Beltrami ise fotoğraflardaki tüm hikayelerin umudu vurguladığını belirtti. Kadınlar, ”Yağmur Ormanlarının Koruyucuları” adlı belgeselin gösterime girmesiyle ilgi odağı oldu. Belgesel, Brezilya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Borneo’da yağmur ormanlarını savunmak için mücadele eden yerli kadınlara dikkat çekiyor. Ayrıca yerli halkların ve özellikle kadınların yaratılıştaki rolü üzerine paylaşımda bulunuldu.

Temanın ve belgeselin önemine dikkat çeken Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Başkanı Gabriel Labbate de Uluslararası Barış İçin Dinler etkinliğine katıldı. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi