28 Nisan 2024 Pazar

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç’in, İsa Mesih’e olan imanı uğruna Khor Virab’a (Derin Kuyu) Atılışı Yortusu’nu kutladı. 

16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu kutladı. Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ndeki Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayini ile aynı zamanda Kilisenin isim günü de kutlandı. 

Patrik vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan eli ile sunulan ve diyakoslar, kıdemli okuyucuların Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiği Surp Badarak’a Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyaset etti ve vaaz verdi. 

Büyük Oruç döneminde olunmasına rağmen Sunak perdesi açık olarak sunulan Surp Badarak, Khorurt Khorin ilahisi ile başladı. Kıdemli Peder Krikor tövbesini Peder Zohrab’a ettikten sonra sunağa çıktı. Günün İncil okuma parçasını Kıdemli Okuyucu Hagop Saraf okudu daha sonra Diyakos Hraçya Surenyan Kutsal Kase’yi getirdi. 

Antilias Ermeni Katolikosluğu’ndan Başepiskopos Nareg Alyemezyan, Türkiye Ermenileri Patrikliği makamına bağlı Rahipler, Pederler, Kuzguncuk Kilisesi vakfı başkanı Masis Kuyumcu, yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık inanlıların hazır bulunduğu ayinde ilahileri Kıdemli Okuyucu Ohannes Batar yönetiminde gönüllü okuyucular seslendirdiler. 

Surp Badarak sırasında Patrik Sahak II, Ermenice vaaz verdi. Vaazın ardından Rab’bin Duası okundu. Sonrasında “Der Voğormya” (Rab Merhamet et) İlahisi ile sunak perdesi yeniden kapandı. Büyük Oruç’ta olunması sebebiyle “Hağortutyun” (Komünyon) dağıtılmadı. 

Patrik Sahak II’nin söylediği “Bahbaniç” duası, hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ve Patrik Sahak II’nin son kutsaması ile tören son buldu. 

Kilise töreninin ardından tüm inanlılar Oruç yemeğine davet edildiler. Din adamlarının yemek alanına girişi ve Patrik Sahak II’nin yemek duası ile yemek başladı. İnanlılar yemek boyunca din adamları ile sohbet etme fırsatı da buldular.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi