29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin Kapısında Saygısız Eğlence

Kadıköy’de bir grup, Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin üstüne çıktı. Basın açıklaması için sürekli polisin beklediği alanda kiliseye çıkanlara herhangi bir işlem yapılmaması sosyal medyada tepki topladı.

Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapısının üzerine çıkan 2 kişi dans etti. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılınca kullanıcılar Kilisenin duvarına çıkıp dans eden kişilere müdahale edilmemesini eleştirdi. (tele1)

İletişim Başkanı Altun ve AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Kadıköy’deki Görüntülere Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi’ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.’ dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da paylaştığı mesajda “Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkarak oynadığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üstüne çıkan 2 kişinin, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Çelik, “Surp Takavor Kilisesi’ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi