27 Nisan 2024 Cumartesi

Etiyopya’dan Işık Olan Bir Hikaye

Open Doors, geçtiğimiz günlerde Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’nın güneyindeki Radikal nüfusun yoğunlukta olduğu SNNP bölgesinde İsa Mesih’i hayatına kabul eden ancak gördüğü şiddet yüzünden öldürülen bir kadının hikayesini paylaştı.

Işık Olan Bir Hikaye

Workitu adındaki kadın, Hristiyanlığı reddederek eski Radikal inancına geri dönmesi için kocası ve cemaat üyeleri tarafından şiddetli bir biçimde dövülerek ölüm ile tehdit edildi.

Workitu, kilisesinin liderlerine kocası tarafından maruz kaldığı istismar hakkında bilgi verdi. Kilise liderleri ise yetkililere bunu yazılı olarak bildirmesini önerdiler. Şubat ayında polise ve yerel hükümet yetkililerine istismarı bildiren bir mektup yazarak hayatının tehlikede olduğunu söyledi. Ancak kaynaklara göre, yetkililer koruma talebini görmezden geldi ve şimdiye kadar ellerine herhangi bir mektup geçmediğini iddia ettiler.

İnancını Şiddetli Bir Şekilde Dövülmesine Rağmen Reddetmedi

Workitu’nun kocası ve bir komşusu, Mesih’i inkar etmeyi reddetmesi ve kendisine hükümet tarafından yapılan kuraklık yardım malzemelerini almayı talep ettiler. Reddettiğinde ise, dövmeye başladılar ve yere düştükten sonra bile ona vurmaya devam ettiler.

Köylüler, Workitu’yu yakınlardaki bir kasabada bulunan kliniğe gördüler, ancak dört gün sonra başka bir hastaneye sevk edildi. Saldırıdan beş gün sonra ise transfer sırasında öldü.

Oğulları Annelerinin İman Tanıklığından Etkilenerek Araştırmaya Başladılar

Annelerinin ölümünden sonra, Workitu’nun 17 ve 20 yaşlarındaki iki oğlu, Hristiyan liderlere annelerinin inandığı Rab hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini söylediler. Sonunda, Workitu’nun yakın arkadaşı olan başka bir köylü ile birlikte İsa Mesih’i hayatlarına kabul ettiler.

Workitu’yu tanıyanlardan biri, “Workitu, İstefanos’a benziyor,” dedi. “Ölümü, oğullarının yeni bir hayata başlamalarıyla onurlandırıldı. Oğullarının Mesih’in yolundan gitme kararına şahit olmuş olsaydı, bundan dolayı çok mutlu olacağını kesinlikle biliyorum” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi