26 Nisan 2024 Cuma

Evsizlerin Barınabileceği ‘Dua Evi’ Hizmete Açıldı

Sao Paulo Başepiskoposu, koronavirüs salgınından korunabilmeleri için evsizlerin barınabileceği ‘Dua Evi’ adlı bir mekanı hizmete açtı.

Kilise yetkilileri, ülke genelindeki evsiz grubun, COVID-19’a karşı en savunmasız kişiler arasında yer aldığını söyledi. Peder Julio Renato Lancellotti, Katolik Haber Servisi’ne; ‘‘Dua Evi, zaten evsizlere yönelik faaliyetler için kullanılıyor. Etkinlikler ve kurslar düzenleniyor. Aynı zamanda kahvaltı ihtiyaçları gideriliyor. Burası bir hastane değil. Bundan dolayı yatak gibi bazı ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Gidecek yeri olmayanların barınabileceği uygun bir yer’’ açıklamasında bulundu.

Kilise yetkilileri, evin 50 hastane yatağı alabileceğini söyledi ‘Dua Evi’ Sao Paulo eski Başepiskoposu Paulo Evaristo Arns tarafından kazanılan Niwano Barış Ödülü parasıyla inşa edildi.

Peder Lancellotti, 17 Mart itibariyle dört evsiz vatandaşın koronavirüs şüphesi taşıdığını söyledi ve ekledi: ‘‘Sokaklarda yaşamaları nedeniyle daha dayanıklı olmalarını umuyoruz, ancak aynı zamanda risk altında bir grup. Birçok evsizde tüberküloz gibi bazı hastalıklar mevcut. Birçoğu yaşlı ve gidecek yeri yok.’’ Peder ayrıca sokaklarda el yıkamak, temiz kıyafet giymek ve temiz bir ortamda uyumak gibi temel ihtiyaçların bile sağlanmasının zor olduğuna değinerek, ‘‘Bu insanlar her iki saatte bir ellerini yıkamak için sabunu ve suyu nereden bulacak?’’ diye sordu.

Diğer bir sorun ise, Sao Paulo gibi büyük şehirlerde evsiz nüfusun oldukça fazla olması. 40 yılı aşkın süredir evsizlere hizmet eden Peder Lancellotti, Güney Amerika’nın en büyük kentindeki evsiz nüfusun yetkililer tarafından ciddiye alınmadığını söyledi. ‘‘Sao Paulo sokaklarında 24bin kişinin yaşadığı söylense de, ben bu sayının 30bin’den fazla olduğunu düşünüyorum’’ açıklamasında bulundu. (thecompassnews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi